Új buszokat vett a Volán - A baranyai utakon is találkozhatnak velük az utasok

2019. január 17. csütörtök 11:11

Új buszokat vett a Volán - A baranyai utakon is találkozhatnak velük az utasok

További 68 darab korszerű autóbusszal bővül a Közlekedési Központok járműállománya a Volán Buszpark Kft. beszerzésének köszönhetően. A szolgáltatási színvonal növelése érdekében 2019 tavaszától 25 darab KRAVTEX Credo autóbusz, 2019 nyarától pedig 43 darab MAN/NEOPLAN gyártmányú jármű áll forgalomba. A cél az utasok biztonságos, kényelmes kiszolgálása. 

 

A KRAVTEX Kft.-től érkező 25 CREDO INOVELL autóbusz normál padlómagasságú, légkondicionált, 82 férőhellyel - ezen belül 51 ülőhellyel - rendelkezik és WIFI berendezéssel felszereltek. A modern járművek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. flottájába kerülnek.

A MAN Kft. által gyártott 43 NEOPLAN busz - melyben 50 ülést helyeztek el - szintén légkondicionált és WIFI szolgáltatást is biztosít. Ezekkel a járművekkel a Dél-alföldi, a Dél-dunántúli, a Középkelet-magyarországi és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-ék területén találkozhatnak az utasok.

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat ünnepélyes keretek között 2019. január 16-án írták alá a felek. A szerződéseket a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona ügyvezető, a KRAVTEX Kft.-től dr. Krankovics István ügyvezető, a MAN Kft.-től pedig Martin Strier CEO és Hoyos György Sándor cégvezető látta el kézjegyével (képünkön).

A fentieken túl a Volán Buszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz beszerzésének köszönhetően összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a VOLÁNBUSZ-nál és a Közlekedési Központoknál.