Tüskés Tibor előtt tiszteleg új kötetével a Nagy Lajos igazgatója

2012. december 05. szerda 16:46

Tüskés Tibor előtt tiszteleg új kötetével a Nagy Lajos igazgatója

A napokban újabb könyvvel jelentkezett Bartusz-Dobosi László író, szerkesztő, tanár, aki nem mellesleg november óta a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának is az igazgatója.

A jelen kötet a három éve elhunyt József Attila-díjas Tüskés Tibor előtt tiszteleg. A mintegy 400 oldalas pályakép, "Egy élet térképe" címmel került a boltokba. A külsőre is igen "gusztusos" kötet a Pro Pannónia Kiadónál látott napvilágot.

"A szerző a könyvében törekedett a Tüskés Tibor író, szerkesztő, tanár - jelenség mellett, az ember bemutatására is. A monográfia tehát nem hagyományos irodalomtörténeti elemzés, nem tudományos szakkönyv, inkább valamiféle >fejlődésregény<, portré-regény, lélekelemzés. Benne elsősorban a morális értékeket képviselő ember dominál és csak másodsorban a tanár, a szerkesztő, a könyvtáros, az irodalomtörténész és minden egyéb, ami rendkívüli szellemi gazdagságú életében egyidejűleg és egyaránt volt. Ez a könyv az első kísérlet a tüskési szellemi örökség hatalmas korpuszának átfogó ismertetésére."

A kötet bemutatójára 2012. december 11-én, kedden, 17.00 órakor, a Várkonyi Nándor Könyvtárban (7624 Pécs, Nagy Jenő u. 24.) kerül megrendezésre. A szerzővel Szirtes Gábor irodalmár, a kiadó vezetője beszélget.

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható! A szerző dedikál.