Továbbra is érvényben vannak a forgalomkorlátozások

2017. április 20. csütörtök 13:30

Továbbra is érvényben vannak a forgalomkorlátozások

Az időjárási viszonyok miatt továbbra is érvényben vannak a csütörtök reggel elrendelt forgalomkorlátozások. Néhány helyi járatú autóbusz rövidített útvonalon közlekedik.

Az időjárási viszonyok miatt ma reggel 07:45-től lezárták a 6604. számú út Pécs- Szentkút - Orfűi elágazó közötti szakaszát, a 6603. számú utat Pécs-Árpád tető - és Remeterét között, valamint a 6451 számú utat Hosszúhetény és Zobákpuszta között. Pécs - Árpádtetőn és Pécs- Nagydeindol városrészben helyenként jegesedik az út, itt nehézkes a közlekedés.

A helyi járatú autóbuszok néhány útvonalon rövidebb szakaszokon közlekednek. A 15-ös jelzésű autóbusz csak Pécs-Somogyig, a 12-es busz a Hősök teréig, a 35-ös helyi járat pedig Dömörkapuig jár. A Hosszúhetény és Zobákpuszta közötti útszakasz lezárása miatt a Szászvár felé közlekedő autóbuszok Bonyhád felé kerülnek. A 6604. számú úton bevezetett korlátozásokra tekintettel, az orfűi járatok is kerülő úton, Szentlőrinc felé járnak.

A közútkezelő és a városüzemeltető munkagépei folyamatosan végzik az érintett útszakaszok síkosságmentesítését. Az útlezárásokat az időjárási helyzet javulásával oldják majd fel. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint, a vonatközlekedésben nincs fennakadás. A közműszolgáltatás zavartalan az egész megye területén.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem