Tömegbunyó a PMFC meccsén: vizsgálatot indított a történtek miatt a klub

2020. február 10. hétfő 14:57

Tömegbunyó a PMFC meccsén: vizsgálatot indított a történtek miatt a klub

Elhatárolódunk minden erőszakos, nem futballpályára való cselekedettől és annak elkövetőitől, közölte hétfőn a PMFC.

 

 

"A múlt szombati PMFC - HNK Cibalia Vinkovci felkészülési mérkőzésen sajnálatos és egyúttal elítélendő rendbontás történt a magyar és a horvát szurkolók szervezett csoportjai között.

Az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek a nézők soraiban. Megítélésünk szerint az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódunk minden olyan nem futballpályára való cselekedettől és elkövetőtől, ami, és aki félelmet és megbotránkozást kelthet másokban.

A biztonsági szolgálattal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő többet a PMFC hazai sportrendezvényein. Az eset kapcsán klubunk vizsgálatot indított, emiatt bővebb tájékoztatással nem áll módunkban szolgálni", olvasható a klub közleményében.

 

Amint arról beszámoltunk , verekedés miatt őrizetbe vett a rendőrség negyvenegy horvát és három magyar szurkolót a szombati meccsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

 

A közlemény szerint 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy Pécsett, a kovácstelepi futballpályán a Pécsi MFC (NB III) és a másodosztályú horvát Cibalia felkészülési mérkőzése során a szurkolók összeverekedtek.

A Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt indít büntetőeljárást - tették hozzá.

 

Forrás: PMFC - Fotó: PMFC/Kurdi Józsefné