Több mint 300 diák ment el a rendőrség bűnmegelőzési programjára

2019. március 22. péntek 12:50

Több mint 300 diák ment el a rendőrség bűnmegelőzési programjára

Szalay Isti Youtube-influencer volt az egyik vendége az „Útjelző" programsorozat szigetvári állomásának. 

 

A Szigetvári Vigadó biztosított helyszínt az „Útjelző - Reflektorfényben az ifjúságvédelem" elnevezésű programsorozat állomásának csütörtökön.  

A színpadi előadás részét képezték az iskolai erőszak, a szerfogyasztás, a prostitúció, valamint az online veszélyeket feldolgozó kisfilmek.

A videók mellett a HolaZalán zenekar élőben játszott hangulatában illeszkedő dalokat, valamint egy rendőr tragikus eseményekből olvasott fel részleteket.

A program második felében színpadra került egy nyílt beszélgetés, amelyben szakemberek, valamint Szalay Isti, egy népszerű Youtube-videós dolgoztak fel fiatalokat érintő veszélyekkel kapcsolatos témákat.

A több mint 300 diák a kérdésekre kézfeltartással is szavazhatott, így kiderült, hogy a többség már volt csúfolódás célpontja és elkövetője egyaránt.

A diákok kérdéseket tehettek fel, amelyekre izgalmas válaszokat, valamint ajándék magazinokat kaptak.

A Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Útjelző - Reflektorfényben az ifjúságvédelem" projekt végrehajtója a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, együttműködő partnerei pedig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A következő állomás Komló, az előadást a szervezők a helyi színházban tartják meg 2019. március 26-án 10 órai kezdettel.

Forrás: BMRFK