Tizennyolc éve pörgeti a lemezeket Palotás Csaba, akinek a zene mellett a PMFC a szenvedélye

2017. június 11. vasárnap 14:00

Tizennyolc éve pörgeti a lemezeket Palotás Csaba, akinek a zene mellett a PMFC a szenvedélye

Szinte az összes pécsi szórakozóhelyen állt már a dj-pult mögött Palotás Csaba. A hétköznapokon rendezvényszervezéssel foglalkozó fiatalember ugyan manapság is fellép Baranyában, ám a leggyakrabban az egyik szekszárdi klubban felel a jó hangulatért. Csak rendkívüli esetben hagyja ki a PMFC meccseit.

- Hogyan emlékszik vissza az első bulijára?
- 1999 nyarán kerültem kapcsolatba a diszkózással, az első komolynak nevezhető buli ez év szilveszterén volt - kezdte Palotás Csaba (képünkön). - A helyszín a mai Caméleon Club egyik elődje, ha jól emlékszem talán Club Extreme-nek nevezték akkoriban. Nagyjából háromszáz fő részvételével zajlott, leginkább arra emlékszem, hogy mennyire izgultam. Szerencsére jól sikerült, bár hozzá kell tennem, szilveszter lévén nyilván könnyebb dolgom volt.

- Melyik zenei stílust részesíti előnyben?
- Kimondottan nincs kedvencem. Hogy milyen zenét játszom, teljes mértékben az adott buli közönségétől függ. Persze, a szórakozóhelyeknek általában van egy célközönsége, és ennek megfelelően alakítják a zenei irányzatot, ehhez alkalmazkodni kell. Viszont a céges bulikon, esküvőkön, születésnapokon szinte bármi megszólalhat.

- Mennyi munka akad manapság Pécsett? Nagyban átalakult a klubélet az elmúlt években?
- Panaszkodásra nincs okom. Szinte az összes pécsi szórakozóhelyen dolgozhattam, ám a legtöbb bulim Szekszárdon volt. 2004 óta járok oda az Incognito Clubba, mai nevén a Szekszárdi Est Caféba. A Cyrano volt az utolsó komolyabb pécsi munkahelyem, azóta a környéken leginkább céges rendezvényeken, esküvőkön, születésnapokon dolgozom.

- A hétköznapokban mivel foglalkozik?
- Főállásban nem lehet a végtelenségig csak a diszkózással foglalkozni, így én is elkezdtem komolyabban venni a hétköznapi munka lehetőségét. Jelenleg a Nemzeti Művelődési Intézetnél dolgozom, ahol különböző közösségfejlesztő programok, rendezvények szervezése és lebonyolítása a feladatom. Úgy érzem, ebben a munkakörben elég jól hasznát tudom venni a diszkózás által szerzett tapasztalataimnak.

Névjegy

Palotás Csaba 34 éves, Pécsett született. 2001-ben érettségiztem a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskolában, 2002-ben ugyanitt távközlési technikusként végzett.
2002. és 2009. között a Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar hallgatója volt, ahol villamosmérnök diplomát szerzett.
2003-ban az Országos Szórakoztatózenei Központnál sikeres szakvizsgát tett.

- Milyen bulijai lesznek a nyáron?
- Úgy néz ki ez lesz az első nyár, hogy a Balaton környékén nem fogok dolgozni. Viszont lesznek esküvők, céges rendezvények, valamint a kedvenc fesztiválom, a Fishing On Orfű, ahol - ha jól számolom -, negyedik alkalommal léphetek fel. Szerencsére ezen a nyáron sem fogok unatkozni.

- Nem csak a szórakozóhelyeken, hanem a PMFC mérkőzésein is gyakran feltűnik. Mikorra nyúlik vissza a foci iránti szenvedély?
- Talán hatéves lehettem, amikor édesapám kivitt magával egy meccsre. Az újmecsekaljai stadion atmoszférája rögtön magával ragadott. Azóta nélkülünk - kis túlzással persze - nem kezdenek mérkőzést. Tényleg szinte csak akkor nem vagyok kint egy meccsen, ha a diszkós melóval ütközik.

- Hogyan értékeli a csapat teljesítményét?
- Természetesen akkor lettem volna a legboldogabb, ha a megye I. után rögtön sikerült volna a harmadosztályt is megnyerni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy milyen fiatal csapatunk van. Ami ebben a szezonban benne volt a fiúkban, abból sikerült a maximumot kihozni az ezüstéremmel. Nagyon szurkolok, hogy jövőre bajnokok legyünk!

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva