Tízen sérültek meg egy hét alatt Baranyában, egy karambolt ittas sofőr okozott

2020. január 14. kedd 09:44

Tízen sérültek meg egy hét alatt Baranyában, egy karambolt ittas sofőr okozott

Az elmúlt héten összesen 41 baleset történt Baranyában, amelyből 34 anyagi káros volt, 7 pedig személyi sérüléssel járt.    

 

A sérüléses balesetekben összesen 10-en sérültek meg, nyolcan könnyebben, míg ketten súlyosan. Ittasság gyanúja egy sofőrrel szemben merült fel.

Idén már három olyan sérüléssel járó baleset történt megyénkben, amelynek okozója ittas sofőr volt.

 

A múlt héten a legjellemzőbb baleseti ok az elsőbbség meg nem adása, továbbá a gyorshajtás és a szabálytalan kanyarodás volt.

A köd a hűvös, de még nem kemény fagyos időszakok jellemzője. Legfőbb veszélye, hogy jelentősen akadályozza, szélsőséges esetben akár el is lehetetleníti a közúti közlekedést. Nem csak a láthatóságot korlátozza, hanem egyéb veszélyeket is rejt. Mindezekre tekintettel a ködben történő biztonságos járművezetés speciális felkészültséget igényel.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, s a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok, veszélyforrások jelennek meg előtte (különösen éjjel). Ezzel szemben lakott területen belül valamivel könnyebb a helyzet, mert a közvilágítás fénye részben áttöri a ködöt, de a sűrűbben haladó járművek által keltett légmozgás és egyéb körülmények miatt lényegesen jobb a láthatóság.

Forrás: BMRFK