Tetszenek szeretni a csokoládét? Akkor ott a helyük a februári pécsi karneválon

2019. január 31. csütörtök 15:18

Tetszenek szeretni a csokoládét? Akkor ott a helyük a februári pécsi karneválon

Tizenhat kiállítóval, egyedi - kézzel készített - termékekkel, szakmai és gyermekprogramokkal február 9-én és 10-én rendezik meg a hetedik Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is legalább négyezer látogatót várnak a karneválra. 

 

Az újdonságokról közölte: ebben az évben egy, a Zsolnay-gyárban készült damaszkuszi mintájú csempét öntenek meg fehér-, ét- és tejcsokoládéból. A körülbelül egy négyzetméteres alkotást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai festik meg. A pécsi kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskola cukrász tanulói mutatják be mesterségük fogásait a rendezvény keretében, illetve a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós projektjének munkatársai Zsolnay-tárgyakat nyomtatnak majd 3D-technológiával.

Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője előadást tart Equador-Kakaóföld nyomában címmel, Harka Éva csokiblogger pedig arról értekezik, hogy miként érdemes csokoládét venni és enni - ismertette Mosonyi Éva.

Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a prémium kézműves édességekből álló kínálat mellett több mint húsz színpadi program várja a látogatókat. Február 10-én 16 órakor koncertet ad a Pannon Gyermekkar.

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. Az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit - írták. További részletek a https://www.facebook.com/events/350348348885541/ oldalon találhatóak.

MTI