Telefonon ad lélekerősítést a Pécsi Egyházmegye

2020. március 29. vasárnap 16:15

Telefonon ad lélekerősítést a Pécsi Egyházmegye

A kialakult járványügyi helyzetben LÉLEKERŐSÍTŐ telefonos beszélgetésekkel segít azoknak a Pécsi Egyházmegye, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségekkel küzdenek. Vasárnaptól atyák és civil szakemberek várják a telefonhívásokat.


Az új, még mindenki számára ismeretlen helyzet bizonyosan bármelyikünk részére, bármikor krízis helyzetet teremthet - írta közleményében a Pécsi Egyházmegye. 

A megváltozott életkörülményeink, a veszteségeink, a napi rutin átalakulása, elvesztése, a megszokott munka hiánya, a megnövekedett munkaterületek kimerítő léte, az átalakult munkavégzés feszítettsége, az aktivitás kivitelezhetetlensége, a bezártság, a gyerekekről való folyamatos és újszerű gondoskodás, a személyes kapcsolatok intenzitásának módosulása, az ismeretlen és új oktatási folyamatok, a szülőkért való távoli aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki, felőrölheti a lelkierőt. Ha erőnket veszítjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek eddigi kapcsolódási pontjaink, az otthon maradtakkal vagy éppen a terhelt munkavégzés során fokozódhatnak a konfliktusok, türelmetlenebbekké válhatunk. Ez a jelen helyzetben bár általános reakció, hosszú távon való fennmaradása sajnos negatívan befolyásolhatja döntéseinket, gondolkodásunkat, cselekvéseinket, következtetéseinket, mások felé való nyitottságunkat; kimerítő lehet, rontva életminőségünket, kedélyállapotunkat, szoros közösségünkhöz való kapcsolódásunkat, fizikai erőnlétünket, ellenálló képességünket.

A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben LÉLEKERŐSÍTŐ telefonos beszélgetések lehetőségét ajánlja fel azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségeikben ilyen formában szeretnének segítséget találni.

A Pécsi Egyházmegye központi telefonszámát tárcsázva, a mai naptól lehetőségük van atyákkal és civil szakemberekkel beszélgetni minden nap 9.00-12.00; és 15.00-19.00 óráig.

A segítő atyákat és a szakembereket a telefonszám hívását követően munkatársunk segítségével tudja elérni.

Kérjük, amennyiben környezetében lelki segítségre szorulókat lát, ajánlja figyelmébe a LÉLEKERŐSÍTŐ program lehetőségét.

A +36 72 513 030-as telefonszám 9-12 óráig és 15-19 óra között hívható.

EQM - Pécsi Egyházmegye