Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embereket segítettek munkához Baranyában

2021. november 23. kedd 17:30

Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embereket segítettek munkához Baranyában

Csaknem 2200, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskereső elhelyezkedését segítették egy több mint 2,6 milliárd forintos pályázat keretében az elmúlt öt évben Baranyában - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal az MTI-vel. 

 

A közlemény szerint a "Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020" elnevezésű európai uniós program keretében az 50 év feletti és 25 év alatti, valamint a közfoglalkoztatásból kilépő álláskeresőket célozták meg.

A 2,64 milliárd forintból megvalósult pályázat keretében foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztési kezdeményezések, megállapodások születtek a helyi gazdasági szereplők, önkormányzatok és civil szervezetek között.

Emellett a munkaerőpiaci mentorok személyre szabott szolgáltatásokkal segítették az álláskeresők felkészítését és munkába helyezését.

A programba bevontak közül 1475 embert sikerült minimum féléves időtartamra álláshoz juttatni, 849-en pedig tartósan elhelyezkedtek a támogatások, szolgáltatások segítségével - ismertették a közleményben.

Képünk illusztráció.

MTI