Színes programokkal készülnek a Föld Napjára a Tettyén

2017. április 20. csütörtök 07:30

Színes programokkal készülnek a Föld Napjára a Tettyén

Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében, idén április 22-én, délelőtt tíz és délután három óra között.

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki szolgáltatók, civil szervezetek lesznek. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll.

Időponthoz kötött programok:

10.00 Megnyitó
10.05 A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatának eredményhirdetése
11.00, 12.00, 13.00, 14.00 Ingyenes idegenvezetés a Pintér-kert Arbotétumban (gyülekező indulás előtt 5 perccel a bejáratnál). Az arborétum a rendezvény időtartama alatt a fent megadott időpontokban induló idegenvezetések keretében látogatható ingyenesen. A rendezvényt követően (15.00 után) a normál nyitvatartási rend és belépődíj érvényes.

Folyamatos programok 10.00 és 15.00 között:

Természetismereti és környezetvédelmi foglalkozások, állatsimogató, ASZPIK alkotói piac, BogárMese, Retro könyvvásár, védjegyes termelők bemutatkozása, valamint még sok érdekes program minden korosztálynak!

Pecsétgyűjtő játék
Garantált jutalmak átvétele a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központi információs standjánál! A DDNPI bemutatóhelyeire érvényes családi belépők sorsolása 12.00, 13.30, 15.00 órakor.

Hol, mikor, meddig, hogyan?

Helyszín: Pécs, Tettye tér
Időpont: 2017. április 22., szombat, 10.00-15.00
A programon való részvétel ingyenes.
Megközelítés: egyénileg
A Föld Napja üzenetének jegyében kérjük az érdeklődőket, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe!
(33-as autóbuszjárattal, a Főpályaudvar - Tettye tér között)

Forrás: DDNP