Szétverte élettársa kocsiját egy nő, próbára bocsátották

2019. október 08. kedd 16:00

Szétverte élettársa kocsiját egy nő, próbára bocsátották

A Pécsi Járásbíróság a kedden megtartott előkészítő ülésen garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt 1 év 6 hónapra próbára bocsátott egy nőt, a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt húsklopfolót pedig elkobozta. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint anő és a sértett férfi élettársak voltak, mely élettársi kapcsolat 2018 novemberében megszakadt. A vádlott és a sértett között a közös gyermek feletti szülői felügyelet gyakorlása és a vagyonmegosztás körében vita alakult ki.

2019. január 14. napján a vádlott üzenetet küldött a sértettnek, hogy találkozni szeretne vele.

A férfi 12 óra 40 perc körüli időben érkezett a vádlott által megadott pécsi parkolóba személygépkocsijával. A vádlott nő ekkor felszólította, hogy szálljon ki az autóból, majd táskájából elővett egy húsklopfolót és ütni kezdte a gépjárművet. Cselekménye során a gépkocsi lámpái, irányjelzői, valamint a hátsó és jobb oldali üvegei kitörtek, az első szélvédő megrepedt, továbbá valamennyi karosszéria-elem megsérült.

A gépjármű a sértett tulajdona, azonban azt a sértett és a vádlott élettársi közösségük fennállása alatt, közösen összegyűjtött pénzükből vásárolták.

A bűncselekménnyel okozott rongálási kár 330.000 forint volt.

A vádlott nő cselekménye az elkövetés helyére és idejére tekintettel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: pixabay.com