Szekó József, Mohács polgármestere kapta a legrangosabb elismerést a kamarától, a Zsolnay Díjat

2019. február 16. szombat 13:42

Szekó József, Mohács polgármestere kapta a legrangosabb elismerést a kamarától, a Zsolnay Díjat

Pénteken este adták át Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a kiemelkedő teljesítményeket elismerő kitüntetéseit. A legrangosabb elismerést, a Zsolnay Díjat, Szekó József, Mohács polgármestere vehette át. 

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kitüntetési Rendje alapján a kamara elnöksége dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről. A kamara elnöksége mérlegelve a javaslatokat, a következő döntéseket hozta.

A Zsolnay Díj Baranya Gazdasági Fejlesztéséért kitüntetettje Szekó József.

Az indoklásban ez olvasható: 

Szekó József 1998. október 18-án tette le hivatali esküjét Mohács polgármestereként.

Húsz évvel ezelőtt csaknem háromszázmillió forintos hiány mutatkozott az önkormányzat kasszájában, jelenleg pedig 48 fejlesztési program fut több mint tízmilliárd forint összértékben.

Egy nem teljes lista az eddigi megvalósult projektekről: az Ipari park kialakítása majd később II. és III. ütemű fejlesztése, az Inkubátorház kialakítása és fejlesztése, a belváros és Déli városrész rehabilitáció, a Déli I. és II. lakópark kialakítása, a város energetikai korszerűsítése valamint a városi nagy rendezvények, köztük a busójárás összefogása, fejlesztése.

Szekó József polgármester a mohácsi híd és a kereskedelmi kikötő megvalósításának motorja.

 

 

Az Angster József Díj kitüntetettje Somogyvári Lajos, a Harman Professional Kft. vezetője.

Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje Urbán Ernő, az Erla Sound & Light egyik tulajdonosa és vezetője.

Az Életmű Díj kitüntetettje Behekné Barta Mária, aki immár 30 éve végez kiemelkedő munkát az idegenforgalom és a vendéglátás területén. Ugyancsak életműdíjat kapott Fodrócziné Pohl Margit, aki évtizedek óta az eFeF Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, és Rendeczki Lajos fodrászmester a fodrász szakma folyamatos fejlődéséért végzett munkájáért.

Az Év Fiatal Üzletembere Díj kitüntetettje Csepregi Zoltán, a W5labs IT-fejlesztő cég tulajdonos-ügyvezetője.

Címzetes kamarai tanácsos címet kapott Vétek Jánosné, dr. Orosdy Béla, és Bogos Csaba.

 

A Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj kitüntetettje a Pannon Filharmonikusok-Pécs NKft.

A Baranya Megyei Szakképzési Díjat Zsiga István országos és nemzetközi hírű elismert vendéglátóipari szakember, illetőleg Osvald Levente a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnáziumának gyakorlati oktatásvezetője és tanműhelyvezetője vehette át. Hasonló elismerésben részesült a Treszner Kft.

A Baranya Megyei Innovációs Díj kitüntetettje az Infratrainer Kft. és a Wallgo Design Kft.

A Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjat a Tomelilla Kft. kapta. A Baranya Megyei Export Díj kitüntetettje a Huniolift Kft. Az Év Kereskedője Díj kitüntetettje Folkmann Ferenc. Az Év Kézművese Díjat Lebedy János érdemelte ki.

Mohácsi Szakképzési Díj: HVS Bau Kft. Mohácsi Idegenforgalmi Díj: Lakatos László kerámiakészítő.

Jánosi Engel Adolf Díj: Rajnai Norbert a RÁK Antenna Gyártó Kft. ügyvezetője. Komlói

Szakképzési Díj: Schelb József, a Heg-Tan Kft. tanműhelyének oktatója. Komlói Idegenforgalmi Díj: Faragó Endre, a Komlói Mini ZOO tulajdonosa.

Szigetvári Idegenforgalmi Díj: a Szigetvári Zrínyi Vár munka-csapata.

Than Károly Díj: Horváth István Vajszló polgármestere.

Siklósi Szakképzési Díj: Márkus-Késmárki Krisztina, a Pécsi SZC Garai Miklós Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának oktatója. Siklósi Idegenforgalmi Díj: Beck Engelbert Joakim, Palkonya polgármestere.

Forrás: EQM - PBKIK - Fotó: Dittrich Éva (archív)