Százharmincmilliós pályázati keret nyílt Pécsett közösségfejlesztésre

2019. február 11. hétfő 19:50

Százharmincmilliós pályázati keret nyílt Pécsett közösségfejlesztésre

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület a pécsi Városházán sajtótájékoztatót tartott hétfőn annak kapcsán, hogy 130 milliós pályázati keret nyílt meg helyi közösségfejlesztésre. Várják a pályázatokat.  

 

 

Dr. Őri László, az Egyesület elnöke ismertette, hogy a felhívás több mint 130 millió forint pályázati fejlesztési forrást tesz elérhetővé.

A projektek irányulhatnak kis játszóterek és szabadtéri rendezvény infrastruktúra kialakítására, továbbá lehetőség lesz pályázni közösségi ház felújítására is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egyesület rengeteg pályázatra számít, így érdemes minél előbb leadni azokat. Egy pályázó 5 millió forinttól akár 32,5 millió forintig terjedő támogatási összeget is kaphat. A helyi támogatási kérelmek benyújtására 2019.03.18. és 2019.10.15. között van lehetőség, az első bírálati szakasz a 2019.04.26-ával zárul.

Dr. Őri László hozzátette, a támogatást igénylők köre rendkívül széles, nonprofit szervezetként működő helyi egyesületek, alapítványok, egyházi és vallási tevékenységet végző szervezetek mellett többek között önkormányzati költségvetési szervek, önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások, illetve helyi mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyílik lehetőség. A felhívás sikeres zárása esetén a város számos pontján kisebb volumenű fejlesztések, felújítások megvalósulása várható.

Dr. Haffner Tamás, a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület igazgatója elmondta, hogy a pályázatok összeállítását igény szerint a Pécsi Helyi Akciócsoport ügyfélszolgálata is segíti, azonban javasolta minden pályázónak, hogy ötleteik kidolgozásában kérjék pályázatíró, pályázat-előkészítő szerv segítségét.

A megjelent helyi felhívás hozzáférhető a HACS facebook oldalán (https://www.facebook.com/pecsihacs/), valamint a szervezet saját honlapján (https://pecsihacs.hu/helyi-felhivasok/) is.