Számla nélkül is kerülhettek ki termékek a Zsolnayból? - Itt egy telefonbeszélgetés, hallgassa meg és döntse el!

2016. június 13. hétfő 12:17

Frissítve: 2016. június 13. hétfő 15:20

Számla nélkül is kerülhettek ki termékek a Zsolnayból? - Itt egy telefonbeszélgetés, hallgassa meg és döntse el!

FRISSÍTVE: Információink szerint hétfőn ismeretlenek merényletet kíséreltek meg Budapesten a manufaktúra irodájánál: több lövést is leadtak az épületre. Úgy tudjuk, az eset során senki sem sérült meg. KORÁBBAN ÍRTUK: Egy titokban (?) rögzített telefonbeszélgetést juttattak el a Pécsi Újság.hu szerkesztőségébe ismeretlenek hétfőn reggel, amelyen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik vezetője és egy ismeretlen hölgy beszélget arról, hogy lehetséges-e, és ha igen, miképpen számla nélkül kivinni a gyár területéről egy 400 ezer forint értékű termék-összeállítást. 

A Zsolnay dolgozója, mint a cikkünkhöz csatolt felvételen hallható (lásd alább), elzárkózik a kérés teljesítésétől, de azt mondja, erre Bachar Najarinak, a cég többségi tulajdonosának lenne lehetősége, hiszen "ő a tulajdonos". A felvételen egy Dezső keresztnevű férfi megrendelésére és az ő Najarival történt egyezségére hivatkozik a számla nélküli szállításra célozgató, hívó fél.


A nő arra ösztökéli a Manufaktúra szóban forgó vezetőjét, hogy mivel egy „Dezső" keresztnevű illető ezt már megbeszélte Najarival, segítsen kihozni a gyárból 400 ezer forint értékű terméket, amelyet egyébként vár az azt megrendelő ügyfelük. A Zsolnay dolgozója többször elismétli, hogy erre Bachar Najarinak lenne csak lehetősége, „aki a tulajdonos", ezért az ő autóját nem vizsgálják át.

Hallgassa meg a felvételt eredetiben! Kattintson az alábbi linkre, majd a saját gépén lejátszhatja a fájlt:


Telefon_Zsolnay.WAV

Amint arról beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt razziáztak a Zsolnay-gyárban (erről szóló írásainkat lásd a kapcsolódó anyagok közt jobbra fent). A PécsMa.hu internetes hírportál ezzel összefüggésben akkor azt írta, forrásaik szerint csomagtartóban lophattak ki - ismeretlen elkövetők - porcelánokat a pécsi gyárból, s valószínűleg a NAV emiatt csapott le kedden a manufaktúrában.

Informátoruk szerint nem egyszeri alkalom volt, hogy nem hivatalosan, különböző helyekre csomagtartóban szállítottak nagy értékű porcelánt.

A Pécsi Újság.hu arról is értesült, hogy hétfőn a manufaktúra fővárosi irodájánál ismeretlenek merényletre készülve többször rálőttek az épületre.

Információink szerint senki nem sérült meg a lövöldözésben.

M. B. - Illusztráció: Reuters