Sajtóhír szerint csomagtartóban lopták ki a pécsi gyárból az értékes Zsolnay-porcelánokat

2016. április 28. csütörtök 10:33

Sajtóhír szerint csomagtartóban lopták ki a pécsi gyárból az értékes Zsolnay-porcelánokat

Amint arról beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói kedden költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt razziázott a Zsolnay-gyárban. Mindennek hátterében lopások is állhatnak - a PécsMa.hu hírportál forrásai szerint ugyanis ismeretlenek nem hivatalosan autók csomagtartójában vittek ki porcelánokat a gyárból.  

A NAV egyelőre a hírportálnak sem adott újabb információkat arról, miért került sor a pénzügyi nyomozók keddi akciójára a Zsolnay-gyárban. Korábban azt közölték, költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást, további részleteket azonban a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem hoznak nyilvánosságra.

A PécsMa.hu internetes hírportál csütörtökön azt írta, forrásaik szerint csomagtartóban lophattak ki - ismeretlen elkövetők - porcelánokat a pécsi gyárból, valószínűleg a NAV emiatt csapott le kedden a manufaktúrában. Informátoruk szerint nem egyszeri alkalom volt, hogy nem hivatalosan, különböző helyekre csomagtartóban szállítottak nagy értékű porcelánt.

Egyes vélemények szerint ezzel költségvetési csalást (adócsalást) bűntettét követhették el, mert így elkerülhették az adó megfizetését. A teljes cikket ide kattintva olvashatja el: http://www.pecsma.hu/hirzona/lopjak-a-zsolnayt/

Képünk illusztráció.

EQM