Sportközponttá alakítják a komlói KRESZ-parkot

2017. szeptember 19. kedd 17:04

Rekortán borítású labdajáték-pálya épül Komlón. A fokozatosan szabadtéri sportközponttá alakuló KRESZ-park újdonsága közösségi létesítmény lesz, amit bárki használhat egy kis mozgásra. 

Hiánypótló építkezés indul hamarosan a Komló szilvási városrészében lévő KRESZ-parkban. Kosárlabdára, kézilabdára és kispályás focira is alkalmas, rugalmas rekortánborítású sportpálya épül a következő hónapokban az elmúlt évek szisztematikus fejlesztéseivel valódi szabadtéri sportközponttá fejlesztett területen. A pályához labdafogó kerítés, kapuk, kosárlabdapalánkok és LED-es világítás is tartozik majd.

A létesítményt a Magyar Labdarúgó Szövetség építi az Országos Pályaépítési Program keretében, jelentős részben a helyi cégek által felajánlott társaságiadó-befizetésekből. A TAO szabályai szerint az önkormányzat pályázatot nyújtott be az MLSZ-hez a tervével, amelyet a szövetség elfogadott, így a komlói helyszín is bekerült a fejlesztéssorozatba. A teljes költségvetés 40-45 millió forint lesz, amelynek 70%-a Komlón működő cégek társasági adójából, a fennmaradó rész pedig az önkormányzat saját keretéből származik majd.

A pozitív döntés után hamarosan sor kerül a támogatási szerződés aláírására. A kivitelező kiválasztását és az építkezést az MLSZ végzi majd. A kezdés jövő év tavaszára, az átadás pedig nyárra várható.

„Az új pálya a többi szabadtéri sporteszközhöz hasonlóan teljes mértékben közcélú lesz" - ígérte Polics József polgármester. „Szeretnénk helyi versenyeket, iskolai sportnapokat szervezni majd, de emellett a közösségek, baráti társaságok is használhatják. Megépítésével nem csak Szilvás gazdagodik egy újabb közösségi hellyel, hanem újabb lépést teszünk a még jobb és élhetőbb Komló irányába is."

Forrás: Komló önkormányzata