Részegen, fegyverrel hadonászva balhézott egy traktorossal egy férfi, aztán rosszul lett

2019. január 18. péntek 11:26

Részegen, fegyverrel hadonászva balhézott egy traktorossal egy férfi, aztán rosszul lett

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön kihirdetett ítéletvel fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt bűnösnek mondott ki egy férfit, három évre próbára bocsátotta és egyúttal pártfogó felügyeletét rendelte el. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott egy pécsi telekkel szemben lakik, mely telken egy férfi 2016. december 12-én a kora délutáni órákban mélyszántást végzett a traktorjában ülve.

A traktoros menet közben észlelte, hogy a vádlott férfi ittas állapotban, a házának kerítése előtt áll és a kezében egy maroklőfegyvernek látszó tárggyal irányába hadonászik és kiabál.

A traktoros férfi több kört tett meg a járművel, melynek során a vádlott férfi továbbra is a kerítés előtt állt a fegyverrel a kezében. Ezután a traktoros kiszállt a járműből, és mivel akkor a vádlott kezében már nem látott semmit, odament hozzá, hogy megnyugtassa, az útra hordott sarat el fogja takarítani. Ekkor a vádlott közölte, hogy kidönti a kerítését, illetve, hogy ő rendőr és a fegyverre engedélye van.

Ezután a traktoros szomszédjától kért segítséget, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrök kiérkezésekor a vádlott már a lakóházában tartózkodott, ezért hangosbeszélőn szólították fel arra, hogy onnan jöjjön ki. A vádlott ennek többszöri felszólításra tett csak eleget, majd kezét a zsebébe tette, ahol a gáz-riasztó típusú fegyverét tartotta. Annak a többszöri felszólításnak, hogy vegye ki zsebéből a kezét és emelje fel, nem tett eleget, annyit mondott, hogy a fegyverre engedélye van. Mivel a vádlott a további felszólításoknak sem tett eleget, a kiérkező rendőrök közül hárman átugrottak a kerítésen a vádlott előállítása érdekében.

Ekkor a vádlott a fegyvert a földre letette, majd mikor látta, hogy a rendőrök közelítenek felé, a fegyver irányába hajolt, ekkor megbilincselték.

Ezután a vádlott rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, majd a sürgősségi betegellátó osztályra szállították.

A vádlott által - engedély nélkül - tartott gáz-riasztó fegyvert és hozzá tartozó tárat, lőszert és csőszűkítőt lefoglalták.

A bíróság a büntetés kiszabása során nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a vádlott betegségét.

Az ítélet jogerős.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék