Pozsgai Zsolt alkotása lett a legjobb játékfilm a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon

2018. december 06. csütörtök 11:53

Pozsgai Zsolt alkotása lett a legjobb játékfilm a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon

A pécsi illetőségú drámaíró, színházi és filmrendező, Pozsgai Zsolt Megszállottak című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó fődíjat a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon. 

 

Pozsgai Zsolt az MTI-vel csütörtökön közölte: a 75 perces történelmi dráma 15 másik alkotással, rövidfilmekkel, játékfilmekkel és dokumentumfilmekkel közösen versenyzett a fesztivál fődíjáért.

A Megszállottak A reformáció emlékéve alkalmából készült a közmédia támogatásával. Az 500 évvel ezelőtt játszódó történet Kálvin és Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának találkozásáról szól.

A Megszállottak nyerte korábban a legjobb játékfilmnek járó díjat a Kolkatai Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon, valamint a legjobb külföldi filmnek járó elismerést az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Cine Fest).

A film operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja. Szerepel az alkotásban Fésűs Nelly és Árpa Attila is. A Megszállottak 2019 elején szerepelni fog egy orosz és egy izraeli fesztiválon is.

MTI