Polics József: ha a DK jelöltje nyer, ellepik a migránsok a várost - El a kezekkel Komlótól!

2018. március 20. kedd 17:50

Polics József: ha a DK jelöltje nyer, ellepik a migránsok a várost - El a kezekkel Komlótól!

Amennyiben a Demokratikus Koalíció jelöltje nyeri meg a választást a Komlót is magában foglaló választókerületben, az üresen álló, olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenének, hívta fel a figyelmet a város polgármestere, Polics József. A fideszes politikus hozzátette, ebben az esetben a komlóiak életveszélyben lesznek.  

- A választási kampány hajrájában vagyunk, eddig nem nagyon vettem részt benne, most azonban eljutottam egy olyan pontra, hogy muszáj megszólalnom - mondta keddi sajtótájékoztatóján Polics József, Komló polgármestere. - A komlóiak biztonsága forog ugyanis kockán.

A polgármester kifejtette, 2002 óta most először fordul elő, hogy egyetlen baranyai választókerületben, így Komlón sem indul szocialista jelölt, akikkel korábban komoly csatákat vívott. Szerepüket viszont átvették a Gyurcsány-párt, a DK jelöltjei, Komló esetében is.

- Gyurcsány és pártja jelöltje életveszélyes Komlóra nézve - szögezte le Polics József. - Gyurcsány korábban a migránsokról szólva azt mondta, ünneplő tömeg érkezett hozzánk, Molnár Csaba pedig azt, akkor lenne boldog, ha sokkal többet be tudnánk fogadni. A DK-komlói jelöltje pedig most azt, hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. S ez a jelölt indul Komlón!

A polgármester hozzátette, Gyurcsány mindig szembe ment a magyarokkal, most is magyarok érdeke ellen kampányolt, amikor el akarta venni a határon túlra rekedtek szavazati jogát. Úgy fogalmazott, amikor 2015-ben elözönlötték a migránsok az országot s vele Baranyát, Gyurcsány akkor is szívesen fogadta őket.

- Sok minden elhangzott, hogy hol kellene elhelyezni őket, például üresen álló laktanyákban. Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, akkor felállt a hátamon a szőr. Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van és olcsón meg is vásárolhatók. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba. Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!

Polics József felidézte, mekkora riadalmat okozott a városban, amikor néhány éve - teljesen legálisan - távol-keleti országból származók vásároltak meg Komlón 16 lakást. Ők jogszerűen érkeztek, nem rontottak rá a városra, mint a migránsok tennék azt.

- Mi eddig azért dolgoztunk, hogy Komló fejlődjön és biztonságos legyen, most pedig veszélyben van - zárta gondolatait a polgármester.

FRISSÍTÉS: Nagy Ferenctől, a DK választókerületi elnökétől, képviselőjelölttől csütörtökön a következő levelet kaptuk:

"Tisztelt Szerkesztőség!

A Pécsi Újság 2018pzmárcius 20-án közölte Polics József komlói polgármester nyilatkozatát.


Erre reagálok, mint a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke és képviselőjelöltje.

Kérem, hogy a megjelent képtelenségekre válaszként szíveskedjenek tájékoztatásul írásomat nyilvánosságra hozni."

Íme:

"Reagálás Polics József komlói polgármester képtelen állításaira

Polics József, Komló polgármestere hamis nyilatkozatával tudatosan megfélemlíti a komlói embereket, akkor, amikor azzal riogatja a város lakóit, hogy DK-s győzelem esetén az olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenénk. Hamisan kelt életveszélyt a betelepítéssel a komlóiak körében. Gyurcsány Ferenc számos alkalommal nyilatkozta, hogy bármit is hazudnak rólunk, nem tervezzük lebontani a kerítést.

Cáfolom Polics József minden mondatát. 

A komlóiak biztonságérzete egyetlen percig sem forog kockán. Állításai ugyanazok a képtelenségek, amiket az Orbán-kormány évek óta szajkóz. Pontosan Orbán Viktor kormánya volt az, amelyik 2015-ben menekülteket helyezett el egy alföldi városka laktanyájában és ezt elhallgatta.

Pontosan a Fidesz-kormány az, amelyik már eddig is több ezer olyan idegent fogadott be az országba, többségüket jó pénzért, akikről nagy bölcsen ugyancsak hallgatnak, pénzért bárki jöhet, emberségből viszont nem. Polics József, mint hűséges pártkatona azt szajkózza, amit a vezér elvár tőle! Nem gondolkodik, csak egy papagáj, akit betanítottak...A pénzért betelepítés mellett- 20.000 fő- további kb. 3.000 személyt helyeztek oltalom alá, akik menekültek voltak és akiket titokban engedtek be az országba! Brüsszelben tiltakozunk, milliárdokat költ a Fidesz migráns ellenes propagandára- ezzel szemben a "migránsokat" megfelelő ellenőrzés után ő fogadja be az emberek tudtán kívül! Hazugság- megfélemlítés az egyetlen fegyverűk hatalmuk és vagyonuk megőrzése érdekében!

Mi nagyon jól tudjuk, hogy mi történt 2015-ben 55 napon keresztül Pécsett, amikor a város vezetése szabadságát töltötte, a civilek és az emberséget vállalók viszont gondját viselték pár órára az ide érkezőknek.

A DK elnöke soha nem ment szembe a magyarok érdekével, soha nem kampányolt a magyarok érdeke ellen, de elfogadta az emberiességi érveket, elfogadta az ENSZ és az Európai Unió és más nemzetközi szervezetek humanitárius felhívásait, állásfoglalásait, nemzetközi egyezményeken alapuló határozatait. Ő ennél is többet tett, azt emberiességi és mélyen humanitárius megfontolásból tette. Amit Polics József pm soha nem tett volna meg. Sőt! Elfogadtatta a komlói közgyűléssel ez év februárban, hogy semmilyen menekültekkel kapcsolatos civil szervezet létrehozását, letelepedését nem támogatja.

Polics József nyilatkozatával teljesen félre értelmezi és magyarázza a hátáron túliak szavazati jogával kapcsolatos álláspontunkat. A DK szerint a jogok és kötelességek együtt kell, hogy járjanak, ezért az az álláspontunk, hogy azok döntsenek Magyarország sorsáról, akik viselik a döntéseik következményeit, akik itt élnek vagy itt éltek. Aki nem itt él, az nem itt fizet adót, nem itt veszi igénybe az egészségügyi ellátást, gyermekei nem járnak iskolába, nem közlekedik az utakon. Tehát közvetlenül nem érinti mindaz, amiről az Országgyűlés és a Kormány dönt. Mi azt képviseljük, hogy csak azok vehessenek részt a választásokon, akik valóban Magyarországon élnek, vagy akik az elmúlt 10 évben tartósan itt éltek. A Fidesz nagy számban, automatikusan adott állampolgárságot a határon túli magyaroknak. Bár eleinte azt állították, hogy ez nem jelent szavazati jogot, később mégis szavazati jogot adtak mindannyiuknak.

Ennek a célját már 2006-ban elárulta Mikola István, a Fidesz akkori miniszterelnök-helyettes jelöltje, amikor azt mondta, hogy ha szavazati jogot kapnak a határon túli magyarok, az 20 évre bebetonozza a Fidesz hatalmát.

Szerintünk ne szavazhasson az, aki sosem élt Magyarországon, ne döntsenek mások rólunk. Ez azt jelenti, hogy bár tiszteletben tartjuk azt, hogy a szomszédos országokban élő magyarok állampolgárságot kaptak, és ezt nem kívánunk elvenni tőlük,azzal nem értünk egyet, hogy szavazati joguk is legyen. Azokat, akik nem Magyarországon laknak, nincs közvetlen tapasztalatuk az itteni helyzetről, könnyen megtéveszti a kormányzati politika. 

A jelenlegi választási rendszerben a határon túli szavazók 2-3 parlamenti mandátum sorsát döntik el. 2014-ben éppen ezek a mandátumok segítették kétharmados többséghez a Fideszt. Egy szoros választáson akár az is múlhat ezen a néhány mandátumon, hogy melyik oldal alakíthat kormányt, ezért mondjuk, hogy a határon túli szavazók dönthetnek a mi sorsunkról is.

Álláspontunk szerint a magyar állam feladata, hogy támogassa a határon túli magyarokat kulturális önazonosságuk, identitásuk megőrzésében. Ezen az alapon hozta létre a Gyurcsány-kormány a Szülőföld Alapot. Azt viszont mélyen elítéljük, hogy az Orbán-kormány nyíltan szavazatvásárlásra és klientúra építésére költi a határon túli magyarokra szánt forrásokat.

Visszatérve Polics József szavaira, akkor nem állt fel a szőr a hátán, amikor Orbán Viktor laktanyában helyezte el a menekülteket, vagy pl. a martonfai menekülttábor ötlete mind a mai napig nem került visszavonásra?

A Demokratikus Koalíció a komlói emberek érdekében fog cselekedni, baloldali győzelem esetén fellendíti a város gazdasági életét, esélyt ad a komlói embereknek egy tisztességes, emberibb élethez és nem telepít „migránsokat" a városba. Polics József felelőtlen nyilatkozataival megfélemlíti a város lakóit. Komló város lakossága nincs életveszélyben, értelmetlen nyilatkozatával pontosan a polgármester emel kezet a városra hatalmának megtartása érdekében.

A jogszerűen városba érkezők pár évvel ezelőtt is hasznára váltak a városnak. A polgármester riogatásával megfélemlíti a város tisztességes polgárait, és ez nagyfokú felelőtlenség a részéről. Inkább a közmunkások sokszor lehetetlen helyzetével kellene foglalkoznia, vagy az üresen álló több száz lakás nem piaci értéken történő bérbeadásáról, hogy a város létszáma ne csökkenjen tovább, megvásárolhatók legyenek az ingatlanok, számot adhatna arról is, hogy a napelemgyár csődje miért hiúsított meg több mint száz új munkahely létrejöttét, az évek óta üresen álló betondzsungelt miért nem hasznosítja a város javára.

A választásokon győztes baloldali ellenzék Komló város fejlődését új alapokra fogja helyezni.

DK-s képviselőjelöltként, az MSZP-Párbeszéd és a Szolidarítás támogatásával ezért indultam a választáson, és becsületes munkával fogjuk Komló jövőjét új alapokra helyezni."

 

 

M. B.