Pénzt kínált a pénzügyőröknek egy román férfi az udvari átkelőhelyen

2024. július 10. szerda 13:14

Pénzt kínált a pénzügyőröknek egy román férfi az udvari átkelőhelyen

A Pécsi Törvényszék elítélt egy román férfit, aki meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket az Udvari közúti határátkelőhelyen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. 

 

 

 

Azt írták, minősített hivatali vesztegetés miatt állították bíróság elé a román férfit, aki június 30-án 400 eurót ajánlott a pénzügyőröknek a határátkelőn, hogy hagyjanak fel a vele szemben megkezdett intézkedéssel.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök megállapították, hogy a járműben a megengedettnél egy emberrel több utazik, valamint a gépjármű súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget.

A férfi a jegyzőkönyv felvétele közben 400 euró készpénzt helyezett el a szolgálati gépkocsi utasterébe azért, hogy az eljáró pénzügyőrök - hivatali kötelességüket megszegve - a megkezdett intézkedést fejezzék be - ismertette a főügyészség.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd "kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés" bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Pécsi Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően döntött és a román férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és a 400 euróra vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet jogerős.

MTI