Pénzt kért a fuvarmegbízásokért, jogerősen hat évre ítélték

2019. február 21. csütörtök 15:56

Pénzt kért a fuvarmegbízásokért, jogerősen hat évre ítélték

Jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélt csütörtökön a Pécsi Törvényszék egy húsipari cégnél dolgozó férfit, aki öt év alatt több mint 13 millió forintot kért fuvarozóktól azért, hogy megbízáshoz juttassa őket. 

 

A bíróság MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a pogányi férfit öt rendbeli, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében találták bűnösnek. Mellékbüntetésként öt évre eltiltották a fuvarszervezői foglalkozástól, valamint 13,3 millió forint vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben.

A vádlott egy ismert magyar húsipari vállaltnál dolgozott, feladatai közé tartozott az élőállat szállításokkal kapcsolatos fuvarmegbízások egyeztetése vállalkozókkal, gazdasági társaságokkal. Egyes fuvarmegbízásokkal kapcsolatban önálló döntési joggal rendelkezett.

A megbízásokat az érvényes szerződések és a gazdaságossági szempontok, valamint a szabad kapacitások alapján kellett volna elosztania, ám ő inkább úgy döntött: a fuvarozóktól pénzt kér a megbízásokért cserébe.

A férfi 2011 eleje és 2015 vége között vendéglátóipari egységekben, benzinkutakon megbeszélt találkozók alkalmával, havi rendszerességgel 50-100 ezer forint közötti összegeket vett át a fuvarozóktól, összesen 13 millió 300 ezer forint értékben - ismertette a törvényszék.

MTI