Pécsi tűzoltó, Fischer András ezredes vehette át az Év tisztje elismerést

2019. február 15. péntek 16:30

Pécsi tűzoltó, Fischer András ezredes vehette át az Év tisztje elismerést

A napokban tartotta a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az évértékelő, feladatszabó állománygyűlését, amelynek keretében elismeréseket is átadtak. Fischer András tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Szolgálatának vezetője is köztük volt. 

 

 

Az állománygyűlésen - amelyen a társ- és együttműködő szervezetek, szakmai és érdekvédelmi szövetségek vezetői, képviselői, a BM OKF vezetése, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az oktatási intézmények igazgatói, a kirendeltségvezetők és a tűzoltóparancsnokok is részt vettek - dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató tekintette át a szervezet tavalyi tevékenységét, majd Papp Károly rendőr altábornagy, közbiztonsági főigazgató értékelte a katasztrófavédelem elmúlt évét.


Az értékeléseket követően Papp Károly és Góra Zoltán miniszteri elismeréseket adott át azoknak a kollégáknak, akik a szakmai feladatok végrehajtásában kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.


Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója 2018-ban a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismerésként az év tisztje címet adományozta - hatósági kategóriában - Fischer András tűzoltó alezredesnek, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szolgálatvezetőjének.


Fischer András tű. alezredes 2008. december 1-jei hatállyal került a Pécsi Tűzoltóparancsnokság hivatásos tűzoltói állományába. Kezdettől fogva tűzmegelőzési beosztásokban látta el szolgálatát, majd 2012. április 1-jétől a Baranya MKI Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályán osztályvezetői, 2014. szeptember 10-étől szolgálatvezetői kinevezést kapott.


Fischer András tű. alezredes jelenlegi beosztásában munkáját folyamatosan magas színvonalon végzi. A munkaköréhez kapcsolódó feladatok ellátása terén a magas szintű követelményrendszer elvárásait kiválóan teljesíti. Felkészültsége, munkához való hozzáállása, szorgalma példaértékű, ismereteit folyamatosan bővíti, állandó szakmai fejlődés jellemzi.


Tudatos, odafigyelő, toleráns vezető, aki a napi feladatain túl a hatósági szakterületen további kihívásokat is keres. Így részt vett az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) jogszabály-alkotási munkáiban, ahol a „Szabadtéri rendezvények munkacsoport" vezetőjeként és témafelelőseként tevékenykedett, továbbá a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos tűzvédelmi műszaki irányelv kidolgozásának is felelős vezetője volt.

 

Forrás: Katasztrófavédelem