Párbaj egy pécsi buszfordulóban: fejszenyelet, kaszát is villantottak a famíliák tagjai

2017. szeptember 22. péntek 12:15

Párbaj egy pécsi buszfordulóban: fejszenyelet, kaszát is villantottak a famíliák tagjai

Sajátos módon akarta rendezni a köztük lévő konfliktust két pécsi família: egy-egy képviselőjüket küldték "párbajozni". A csetepaté elfajult, többen is bekapcsolódtak, egy férfi fejszenyéllel olyan súlyosan megsebesített egy másikat, hogy az később belehalt sérüléseibe. 

Hétfőn folytatódik a Pécsi Törvényszéken az a büntetőper, amelynek tizenegy vádlottja még 2015-ben vett részt egy verekedésben.

A bíróság közlése szerint a vádlottak - két család, egymással rokonságban álló nők és férfiak - már hosszabb ideje konfliktusban álltak egymással, szóban és Facebookon is rendszeresen kritizálták egymást addig, míg arra nem jutottak, hogy a vitáikat bunyóval rendezik le, méghozzá úgy, hogy mindkét família kijelöl egy-egy családtagot a verekedésre.

Az eset egy pécsi buszfordulóban történt 2015 április 12-én késő este. A családok a verekedésre különböző eszközöket, mint például fejszenyelet és kaszát is vittek magukkal. A famíliák tagjai folyamatosan érkeztek a helyszínre, és folyamatosan bántalmazták is egymást, egészen addig, amíg az egyikőjük egy gázriasztópisztollyal le nem adott egy lövést.

A verekedés során az egyik vádlott egy farúddal olyan erejű ütést mért egyik ellenfelére, amitől az térdre rogyott. Ezt követően oldalba rúgta, majd elszaladt a helyszínről. Ekkor az elsőrendű vádlott odalépett a sértetthez és kétszer, nagy erővel fejbe vágta egy fejszenyéllel.

A bántalmazás olyan súlyos volt, hogy a sértett a büntetőeljárás során életét vesztette.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék