Ötödikesek ismerkednek a megye régészeti örökségével

2017. szeptember 20. szerda 09:25

Ötödikesek ismerkednek a megye régészeti örökségével

A 2017/18-as tanévben is folytatódik a Janus Pannonius Múzeum Régészeti Osztálya által tavaly megkezdett, pedagógusok számára szervezett programja. A hon- és népismereti témakörhöz kapcsolódó - minden héten kedden megrendezett - foglalkozások célcsoportja ezúttal az általános iskolák 5. osztályos tanulói lesznek. 

A „Múzeumi kedd" során a Pécsi Tankerületi Központ fenntartásában működő iskolák ötödikesei a három tanítási órát felölelő tematikus program keretében szakmai vezetéssel végignézik a Sopianae - Baranya megye római kori leletei című állandó kiállítást (Káptalan
u. 4.), majd ellátogatnak a Reneszánsz Kőtárba (Káptalan u. 4.), ahol rendhagyó foglalkozáson vesznek részt, végül az eseményt városnézés zárja.

A teljes program a résztvevőknek ingyenes, az útiköltséget azonban az oktatási intézmények fedezik. Az első foglalkozást szeptember 19-én 10 és 13 óra között tartják meg. Ezen alkalommal a Bártfa Utcai Általános Iskola a Jurisics Miklós Utcai Általános Iskola, valamint a
mecseknádasdi Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola 5. osztályos tanulói szereznek mélyebb ismereteket Pécs régészeti örökségéről.

Forrás: JPM