Öt embert is kirabolt a pécsi belvárosban, hat évre ítélték

2019. március 22. péntek 11:26

Öt embert is kirabolt a pécsi belvárosban, hat évre ítélték

A Pécsi Járásbíróság a csütörtökön megtartott tárgyaláson rablás bűntettében és 4 rendbeli lopásban bűnösnek mondott ki egy férfit, aki Pécsett, a belvárosban táskákat rabolt el a járókelőktől. Hat év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. 


 

bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2018. február 24. és 2018. március 22. közötti időszakban, Pécs belvárosában rendszeres haszonszerzésre törekedve járókelőket követett és azok táskáit erőszakos módon elvette, a sértettek készpénzének és értéktárgyainak megszerzése érdekében.

Miután a készpénzt és az értékeket megszerezte, a vádlott a táskákat menekülés közben egyéb tartalmukkal együtt eldobta.

Ilyen módon a vádlott összesen öt sértettől vette el a táskáját, többek között egy férfitől, aki idős koránál fogva nem tudott fellépni vele szemben.

Miután a vádlott az idős sértett vállán lévő táskát rángatni kezdte, kitépte azt a férfi kezéből, aki ennek hatására a földre esett, fejét az útburkolatba ütötte és ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett.

A vádlott cselekményeivel az öt sértettnek összesen 148.308 forint kárt okozott, melyből az eljárás során lefoglalással és a sértetteknek történt visszaadással 42.788 forint megtérült.

A vádlott és védője részben eltérő minősítés és enyhítés végett jelentettek be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a fellebbezés előterjesztésére, így az ítélet nem jogerős.

 


 

Forrás: Pécsi Törvényszék