Összevert egy vita során egy idős embert egy pécsi férfi

2022. június 14. kedd 16:05

Összevert egy vita során egy idős embert egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt. 

 


 

A nyomozás eddigi adatai szerint az agresszív gyanúsított a lakóhelyén található társasház egy másik bérlőjét, az idős sértettet vasárnap 8 óra körüli időben a fenti ingatlan udvarán, szóváltást követően, tettlegesség, dulakodás során bántalmazta úgy, hogy a sértett mankóját elvéve, a földre került idős férfit, azzal négy-öt alkalommal nagy erővel megütötte a fején.

Az események keltette zajra felfigyelt a házban lakó két szomszéd is, akik szintén az emeleten laknak, de lementek az udvarra.

Az előbb érkező nő felszólította a gyanúsítottat a cselekménye abbahagyására, azonban a bántalmazásnak csak az vetett véget, hogy az utóbb érkező szomszéd férfi hátulról lefogta.

A bántalmazás következtében a sértett eszméletét vesztette, az elsődlegesen őt ellátó mentősök sérüléseit életveszélyesnek minősítették.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve.

A gyanúsított előéletére és az általa tanúsított magatartásra figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, illetve az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így az végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék