Normálisak ezek?! A Gámán három régi parkolásért 1,25 milliót inkasszóztat egy tanárnőtől...

2012. október 30. kedd 21:02

Az alábbi, eredetileg egy közösségi portálon kedden este megjelent segélykérő levélre egy olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét. Felvettük a kapcsolatot a levél írójával, aki megköszönte, ha sorait leközöljük. Az alábbiakban olvashatják:

"Október 28. délelőtt. Lassan ocsúdok az őszi kábulatból. Nem működik a bankkártyám. Előbb az egyik, majd a másik jelzi: semmilyen tranzakció nem engedélyezett.

Besétálok az egyik, majd másik bankba: mind a két helyen azt a választ kapom: egy siklósi illetőségű banki végrehajtó mindkét bankszámlámra inkasszót nyújtott be! Tessék?!... Agyam lázasan kutat a múltban, vajon ki a bánatomnak tartozok 1.248.000 (?!) Ft-tal? Aztán a következő rémület: sehogy se tudok pénzhez jutni, hiszen mint közalkalmazottnak (!) minden jövedelmemet kötelezően (!) bankszámlára utalják.

Tök jó... Nagy nehezen kiderítem: az egykori Gámán kft-nek tartoztam 3 azaz három darab be nem fizetett parkolással.

Érdekes: ha annyira akarták bevasalni rajtam ezt a befizetetlen parkolást, akkor miért nem 50.000 Ft-nál tették az inkasszót a számlámra?...

Mint a Pécsi Nemzeti Színház művésze - közel 10 éven át - a színházban parkoltam az autómmal, s bizony nem egyszer fordult elő, hogy a mindössze 10 autót befogadni kész parkolóba nem jutottam be az autómmal. Így kénytelen voltam a Perczel utcában parkolni, súlyos pénzekért.

Többször előfordult, hogy megbüntettek, mivel az autómmal belelógtam (!) a fizető zónába és a szélvédőn sajnos nem volt parkoló cédula! (Jó volna, ha utánajárnának annak is, hány BEFIZETETT büntetésem van!) Ha akartam, hogy helyem legyen, akkor előadás előtt legalább 3 órával el kellett indulnom, hogy helyet kapjak (hiszen köztudott, hogy a művésznek egy félórával előadás előtt kell érkezni, míg a műszak már órákkal előbb bent dolgozik). Vége volt a délelőtti próbának 2-kor, s érjek vissza 4-ra csak, hogy parkolóm legyen?

És a gyereket ki viszi haza az óvodából a fél városon át száguldva, mert óvodai férőhelyet se lehet ám a belvárosban kapni, ha nem ott lakom?! (Egerágon meg 4-kor bezár az óvoda... Szőkéden lakom...) Ha nem volt a színháznál hely, hát fizettem a parkolást, vagy nem fizettem, mert ha belelógtam a nem fizetős zónába, akkor nekem az volt az érvényes, a parkolóőrnek, meg a fizetős...

Több alkalommal voltam reklamálni a büntetések miatt, többségét kifizettem - remélem ez is ellenőrizhető! A nettó 104 ezer Ft-os fizetésemből kissé nehéz volt 3 gyereket eltartani, lakástörlesztést fizetni, még a parkolásra is fizessek, és örüljek, hogy dolgozhatok miközben a KÖZösség ALKALMAZOTTJA vagyok?! (Olyannyira a köz alkalmazottja, hogy amikor Tasnádi Péter polgármester urat kellett temetni, természetesen mint művészt, engem cibáltak; vagy amikor Lulu bácsit a Bóbita volt igazgatóját, vagy N.Szabó Sanyi bácsit, Csaba Zitát, Péter Gizit és mindenkinek természetes volt hogy én megyek- mert NEKEM is az volt, mert a végtisztesség a mai napig számomra egy felülírhatatlan valóság...)

Szóval három befizetetlen büntetés és ott tartok, hogy 1.248.000 Ft-tal tartozom és inkasszózták a számláimat.

Kinek is tartozom?! A bíróságnak, a nem létező-létező (?) Gámán kft. ügyvédjének és Budai László siklósi behajtónak... s egyetlen előzetes értesítés nélkül inkasszózták a számláimat, amelyekre érkezik: családi pótlék, főállású anyaság (jelenleg 6! gyermek anyagi dolgaiért felelek, a három sajátom mellett a férjem előző házasságából született kislányt + két gyermekotthoni óvodáskorú gyermek); óraadói díj (Szent Mór Katolikus Iskolaközpont tanáraként).

Nem szoktam a pénzzel foglakozni és rajtam nem nagyon lehet bevasalni majd a milliókat, mert szabadidőmben ilyen tevékenységeim vannak, mint: minden hétfőn önkéntes nővér vagyok az Irgalmas Kórház hospice osztályán; a falunk plébánosának 13 faluja van, így nem tudja ellátni a misézési területet, ezért én tartom minden vasárnap az igeliturgiát, beteget látogatok. No ezt sem pénzért teszem, hanem mert fontosnak tartom, hogy a faluközösség megélje a hitét közösen!

Isten óvjon attól, hogy ezért hálát vagy dicséretet várjak, én attól vagyok boldog, hogy azt csinálhatom amit szeretek! Nem háláért és nem pénzért teszem, hanem mert ezeket a dolgokat tartom a legfontosabbnak! Kizárólag azért írtam le ezeket, mert láttatni akartam, hogy a szabadidőmben sem a lábamat lógatom!

Ezen kívül, ha megyek, jótékonysági koncertre megyek énekelni, úgy mint 1000 koncert Magyarországért (szept. 30. - nyugodtan megkérdezhetik Szurasenko Dániel művész urat és ügyvezető igazgatót, hogy ezért a szept. 30-i Kodály kp-ban lezajlott koncertért hány ft-ot tettem a zsebembe...).

A köz alkalmazottja vagyok... Szó szerint! Gyerekeket nevelek, betegeket látogatok, haldoklókat készítek a nagy útra - és ezt is fogom tenni, mert ez a hivatásom! És természetes számomra, hogy mindezért nem jár pénz, mert ma is hiszem, ha jó vagyok és példát mutatok, akkor jó lesz más is!... Világban élő kármelitaként készülök a végleges szegénységi fogadalomra, tehát most sem érdekelne a pénz, ha nem a gyerekeimről lenne szó, akikért felelősséget vállaltam!

Persze lehet mondani, hogy hol volt a felelősségem, amikor a rendezetlen parkolási büntetést nem fizettem be... Fentebb írtam mit gondolok a parkolásról, s arról is, hogy mi okból jártam nem egyszer a „tilosban"! S fizettem egy párszor becsületesen! A lelki kielégülésemhez napjainkban az is hozzájárul, hogy attól érzem magam boldognak, ha befizethetem a csekkjeimet! Érdekes, nem?

Nos, amikor elkezdtem a lakástörlesztésemet, akkor 37 000 ft-t fizettem havonta - ma ez 94 000Ft. Képtelen vagyok megoldani, befizetni az ezen kívül eső extra pénzeket!

Nem tudok több bőrt lenyúzni magamról. Legfeljebb leülöm a Gámán kft.-nek - biztosan bent a börtönben is tudok a KÖZ alkalmazottja lenni, bent is fogok olyanokat találni, akiknek vihetem Isten szeretetét!

Ez az, amit tenni tudok, meg az, hogy kitagadom a gyerekeimet az örökségből - mivel az ő nevükön van a ház, amit fizetek a banknak, ahhoz nem nyúlhatnak, de akkor legalább az adósságot sem öröklik!

Erre kényszerül a becsületes földi halandó, aki Magyarországot választotta. Erre kényszerül az, aki a KÖZ alkalmazottja? Kérdés: miért és meddig engedi a magát közösséginek nevező kormány, hogy azokat, akik ténylegesen a közt szolgálják, olyan emberek terheljék milliós adóssággal, akik a KÖZ-tereket vették kölcsön és használták pénzforrási lehetőségnek!?

Ki a felelős azért, hogy a valóban közösség hasznára lévő embereket a végletekig kizsigereljék? Kinek van joga napi szinten kamatoztatni a 3000 Ft-os parkolási büntetést?!

Meddig mondjuk még becsületesnek azt, ami hamis és kizsákmányoló?

Hogy lehet semmittevésért milliókat zsebre tenni?

Hogy lehet a számlámat zároltatni 3 befizetetlen parkolás miatt?! Halálos bűn ma ez, úgy tűnik! Mindent el fogok követni azért, hogy fölemeljem a hangomat az emberi kizsákmányolás ellen!

Papp Beatrix Krisztina vagyok. Születtem Szolnokon, 197*. december 2*-én. Lakcím: ******, ********* utca 62. (Cím és pontos adatok a szerkesztőségben - a szerk.) Elérhető és leinformálható vagyok.