Nikoláj nem látta meg az árnyékát Pécsett, ezért állítólag gyorsan vége lesz a télnek

2019. február 03. vasárnap 08:48

Nikoláj nem látta meg az árnyékát Pécsett, ezért állítólag gyorsan vége lesz a télnek

A Pécsi Állatkertben is programokkal várják a közönséget hétvégén, hiszen a néphiedelem szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén jósolják meg a barlangjukból előbújó medvék, hogy hosszú vagy rövid télre lehet-e számítani. 

 

Nos, Nikoláj a  Pécsi Állatkert barnamedvéje nem látta meg az árnyékát szombaton, így ha hinni lehet a népi hiedelemnek, ez azt jelenti, hogy hamar véget fog érni a tél. 


Az állatkertben vasárnap is ragadozótúrára várják az érdeklődőket. Ennek keretében a barnamedvéket, az aranysakálokat, az uhukat, a tűzrókákat, az európai borzokat és a kárpáti hiúzokat lehet megtekinteni vezetett programon.

Ezt követően a növényevő hüllők etetésére és simogatására kerül sor a főépületben. A borjúfókáknál tréninggel egybekötött etetést szerveznek, valamint szintén látványetetésekkel készülnek az oroszlánoknál és a ragadozó gyíkoknál is.

Délután patás-túrára várják az érdeklődőket, amelyen az alpakákat és az amerikai bölényeket lehet megsimogatni, végül szintén az akváriumok lakóit, az ormányos medvéket, a borjúfókákat, a krokodilokat és a mosómedvéket etetik meg a kert dolgozói, a látogatók részvételével.

EQM