Nem indul összeférhetetlenségi eljárás Fodor Ibolya kapcsán

2015. december 10. csütörtök 11:43

Nem indul összeférhetetlenségi eljárás Fodor Ibolya kapcsán

A pécsi közgyűlés tagjai titkos szavazással úgy döntöttek csütörtökön délután, hogy nincsenek meg a feltételei, ezért nem indítanak összeférhetetlenségi eljárást a független képviselő, Fodor Ibolyával szemben. 

Zárt ülésen, titkos szavazással nyilvánítottak véleményt csütörtökön a pécsi képviselők arról, fennállnak-e a feltételek Fodor Ibolya kapcsán az összeférhetetlenségi eljárás megindításának. A többség szerint nem, vagyis nem lesz összeférhetetlenségi vizsgálat.

Amint arról beszámoltunk, a független képviselő ellen adócsalás miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádhatóság közlése szerint a képviselő cége takarítási tevékenységet végzett, azonban nem valós tartalmú áfabevallást adott be, egyik évben pedig adóbevallást sem készített. 3, 1 milliós kárt okozott. A Pécsi Járási Ügyészség közlése szerint a vádlott által irányított gazdasági társaság 2010-2012. évben takarítási tevékenységet végzett társasházak, illetve egy pécsi iskola számára.

A kft.-nek mintegy 10 millió forint bevétele származott ezekből, azonban a cég 2010-ben és 2011-ben az adóhatóság felé az áfa tekintetében valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, míg 2012-ben adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be.

A vádlott így összesen 3,1 millió forint adóhiányt okozott. A képviselő továbbá a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, mellyel a kft. pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

A vádlott cselekménye az ügyészség szerint többek között a költségvetési csalás bűntettének megállapítására, amiért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

EQM