Négy újonnan kiképzett tűzoltó szolgál Baranya megyében

2019. július 16. kedd 18:30

Négy újonnan kiképzett tűzoltó szolgál Baranya megyében

Hetvenkilenc tűzoltó - az öthónapos képzést követően - ünnepélyes keretek között tett esküt, amellyel elkötelezték magukat, hogy felkészültségük és tudásuk legjavát adva sietnek a bajbajutottak segítségére és mentenek életet, anyagi javakat. A hetvenkilenc tűzoltó közül négyen a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába kerülve szolgálják a megye biztonságát. 

 

 

A négy tűzoltót hétfőn Mácsai Antal, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte életük újabb meghatározó szakaszának kezdetén és egyben felhívta figyelmüket arra, hogy egy bajtársias, egymásért kiálló csapat tagjaivá váltak és számukra a folyamatos fejlődés elengedhetetlen.

Arra kérte az igazgató őket, hogy legyenek méltók az egyenruha viselésére és legjobb tudásuk alapján lássák el a feladataikat, védjék és óvják az állampolgárok életét, testi épségét és javait. Az igazgató mindezekhez kitartást és jó egészséget kívánt számukra.

A négy új baranyai tűzoltó közül Hárságyi Olivér tűzoltó őrmester és Szabó Gergely tűzoltó őrmester a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Mózsi Marcell tűzoltó őrmester és Panka György Richárd tűzoltó őrmester a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományát erősítik.

 

Forrás: Katasztrófavédelem