Mutatjuk, hogy alakult a járványhelyzet az elmúlt egy héten Baranyában

2022. június 15. szerda 08:57

Mutatjuk, hogy alakult a járványhelyzet az elmúlt egy héten Baranyában

Az elmúlt héten országszerte 1636, Baranyában 58 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 923 122-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 23, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 594-re emelkedett. 

 

A gyógyultak száma 1 862 334, az aktív fertőzöttek száma 14 194-re csökkent. Jelenleg 232 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 237-en vannak.

Hangsúlyozták: a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét.

A honlap arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt júliustól már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is - jelezték.

Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá.

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lépett életbe, legközelebb jövő héten közölnek járványadatokat.

EQM