Működött a kémia: sósavval öntötte le egy részeg férfi a lakótársát Mohácson

2019. január 11. péntek 10:13

Működött a kémia: sósavval öntötte le egy részeg férfi a lakótársát Mohácson

Életveszélyt okozó testi sértés miatt áll bíróság előtt az a férfi, aki Mohácson sósavval öntötte le lakótársát.

 

A bíróság közlése szerint a vádlott a sértettnél szívességi lakáshasználóként tartózkodott egy mohácsi lakásban, ahol gyakran fogyasztottak együtt szeszes italt, emiatt többször is leittasodtak. 


2017. november 9-én reggel a vádlott dolgozni ment, majd késő délután ért vissza. Aznap nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, amitől ittas állapotba került. 

A ház folyosóján egy edénybe maró anyagot, sósavat öntött, a folyosóról a szobába lépett, ahol a sértett tartózkodott, majd előzetes szóváltás, vita nélkül azt mondta a sértettnek „itt van egy kis sósav, igyál" és nagy lendülettel a kezében tartott edényből - kb. 2 méter távolságból - mintegy 1 liternyi maró anyagot a sértettre öntött.

A hiányos öltözetű sértett - aki ekkor a tűzre rakott -a kezeit kapta az arca elé védekezésül, majd ezt követően azonnal elhagyta a lakását, és ismerőseitől kért segítséget, akik értesítették a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, testének több területén, illetve végtagjain - 30%-ot meghaladó felületen - kémiai égési sérüléseket szenvedett. A sértettet sérülései miatt a kórházban intenzív osztályon kezelték, ahol lélegeztetésre és keringéstámogatásra szorult, állapota életveszélyesnek minősült, orvosi ellátás hiányában akár halála is bekövetkezhetett volna.

A vádlott tárgyalása kedden folytatódik a Pécsi Törvényszéken.

Forrás: Pécsi Törvényszék