Minden pécsi gyermek felügyeletét, étkeztetését biztosítják, ha ezt kérik a szülők

2020. március 16. hétfő 15:36

Minden pécsi gyermek felügyeletét, étkeztetését biztosítják, ha ezt kérik a szülők

Pécs önkormányzata elkötelezett, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, aki bölcsődés, óvodás korú gyermekének felügyeletét nem tudja megoldani. Az továbbra is fontos cél, hogy a gyermekek felügyelete ne maradjon a nagyszülőkre. Polgármesteri közlemény:

 

"Ebből a célból március 14-én, szombaton Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Pécs polgármestereként egyebek mellett azt a döntést hoztam, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák március 17-e, keddtől ügyeleti rendszerben működnek és biztosítják a közétkeztetést az ellátást igénylő gyermekek részére.

Március 16-án, hétfőn az időközben megjelent kormányrendelettel élve Pécs polgármestereként kiterjesztem a fenti döntést a Pécsett működő, de nem önkormányzati fenntartású (egyházi, egyetemi vagy magán) bölcsődékbe és óvodákba járó gyermekek körére is március 17-e, keddtől.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy védelmet, felügyeletet és étkezést biztosítunk ebben az ügyeleti rendszerben minden pécsi kisgyermek részére, akinek a szülei ezt kérik, az új koronavírus miatt meghirdetett egészségügyi veszélyhelyzet idején.

Azt kérem a pécsi egyházi, egyetemi és magánfenntartásban működő bölcsődék és óvodák vezetőitől, hogy a döntés részleteit illetően keressék fel a pécsi önkormányzat Humán Főosztályának vezetőjét, dr. Maulné dr. Tóth Csillát ([email protected], +36 30 600 7481).

Az elsődleges cél természetesen továbbra is az, hogy aki teheti, otthon gondoskodjon gyermekéről, és ne bízza ezt a veszélyeztetett korú nagyszülőkre. Arra kérem a tisztelt pécsi szülőket, hogy ezt vegyék figyelembe, olvasható Péterffy Attila közleményében.

EQM