Migránsokat, embercsempészeket fogtak éjjel Baranyában

2020. július 21. kedd 08:29

Migránsokat, embercsempészeket fogtak éjjel Baranyában

Egy lengyel honosságú gépkocsival közlekedő ukrán férfit ellenőriztek a rendőrök Villány külterületén, a sofőrrel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Nem sokkal később Villány belterületén nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. 

 

 

A rendőrök kedden 1 óra 20 perckor Villány külterületén egy lengyel honosságú gépkocsit ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A gépkocsit vezető 22 éves ukrán férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

Nem sokkal később, 1 óra 30 perckor nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Villány belterületén. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök 1 óra 45 perckor Bóly térségében egy másik lengyel honosságú járművet is ellenőriztek. A 29 éves moldáv sofőrrel szemben szintén felmerült az embercsempészés gyanúja.

Az elfogott embercsempészekkel és migránsokkal szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Forrás: BMRFK