Megússza? Nem találták meg a gyereket a zebrán elsodró autóst, felfüggesztették a nyomozást

2020. február 26. szerda 17:02

Megússza? Nem találták meg a gyereket a zebrán elsodró autóst, felfüggesztették a nyomozást

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, november végén egy kilencéves fiút sodort el egy autós Pécsett, az egyik kertvárosi zebránál. A balesetet szenvedett gyerek édesanyjától megtudtuk, a napokban felfüggesztették a nyomozást, azaz úgy tűnik, a felelőtlen sofőr megússza büntetés nélkül.


Az iskolából tartott egyedül hazafelé tavaly november 29-én délután a kilencéves Áron, amikor a pécsi Maléter Pál út és az Aidinger János út kereszteződésében, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elsodorta őt egy kanyarodó autó.

A fiú édesanyja, Kiss Kata pár nappal később munkatársunknak úgy nyilatkozott, a gyerek figyelmetlen volt, azonban ez nem mentheti fel a sofőrt, aki segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. Áron elmondása szerint a piros Suzuki Ignis vagy SX4 típusú jármű vezetője egy idősebb férfi volt, aki észlelte, hogy baj történt, hiszen még vissza is nézett.

A gyerek segítségére egy fiatalember és egy nő sietett. A család természetesen a mentőszolgálatot és a rendőrséget is értesítette, a fiút a gyermekklinikán megvizsgálták, szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

Az eset kapcsán feljelentést tettek, majd nyomozás indult segítségnyújtás elmulasztása miatt. A Pécsi rendőrkapitányság egy felhívást adott ki, amelyben szemtanúkat kerestek.

Úgy tűnik a zsarukhoz - egyelőre legalábbis - nem érkezett olyan információ, amely alapján kézre keríthették volna a gyanúsítottat. Kiss Kata a napokban arról értesítette munkatársunkat, hogy a kézhez kapott rendőrségi határozat szerint felfüggesztették a nyomozást az ügyben.

A hölgy érthetően elkeseredett, kevés esélyt lát arra, hogy valaha is elkapják a felelőtlen sofőrt. A büntetés elmaradása mellett leginkább az bántja az édesanyát, hogy az autós bármikor elkövethet hasonló figyelmetlenséget, amelynek akár súlyos sérülés is lehet a következménye.

Aki látta az esetet, de csak most jutott el hozzá az információ, hogy szemtanúként segíthet, a 72/504-400-as vagy a 80/555-111-es telefonszámon, illetve a Pécsi Rendőrkapitányságon személyesen tehet bejelentést.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: pixabay.com