Zebrán sodort el egy gyereket egy autós Pécsett, az idős sofőr továbbhajtott

2019. december 02. hétfő 07:57

Zebrán sodort el egy gyereket egy autós Pécsett, az idős sofőr továbbhajtott

Érthetően felháborodottan és szomorúan osztotta meg történetét lapunk munkatársával egy pécsi hölgy. Kiss Kata kilencéves fiát, az iskolából egyedül hazafelé tartó Áront a napokban elsodorta egy autó az Aidinger János út és a Maléter Pál út kereszteződésében, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Azt az édesanya is elismeri, hogy a gyerek figyelmetlen volt, ám természetesen ez sem mentség arra, hogy az idős sofőr egyszerűen továbbhajtott az esetet követően.


Amellett, hogy segítségnyújtás elmulasztása miatt felelősségre is vonható, emberségből elégtelenre vizsgázott egy - a szemtanúk szerint - téglavörös színű Suzuki SX4 típusú járművet vezető idős férfi.

November 29-én, délután fél öt körül a kertvárosi Aidinger János út és Maléter Pál út kereszteződésében baleset történt: egy kilencéves fiút sodort el egy zebránál az említett autós, aki ezt követően továbbhajtott.

Munkatársunknak sikerült elérnie a gyerek édesanyját, aki érthetően felháborodottan idézte fel a történteket.

- Sajnos fiam, Áron is figyelmetlen volt, de ez nem lehet mentsége az autósnak, aki segítségnyújtás nélkül elmenekült - vágott bele Kiss Kata. - A Suzuki vezetője egy idősebb férfi volt, aki Áron elmondása szerint még vissza is nézett, miután elsodorta őt, így láthatta, hogy egy gyerek fekszik a járdán - tette hozzá.

Megtudtuk, egy fiatalember és egy nő sietett segítséget nyújtani, az édesanyát Áron telefonjáról hívták fel. A család természetesen a mentőszolgálatot és a rendőrséget is értesítette. A fiút a gyermekklinikán megvizsgálták, szerencsére a bal lábán lévő zúzódáson kívül nincs súlyosabb sérülése.

Kiss Kata az eset miatt feljelentést tett, az autóst keresik a rendőrök. Nehezíti a feladatot, hogy az ott lévő térfigyelő kamera nem rögzítette a történteket, illetve a szemtanúk sem látták a jármű rendszámát.

A balesettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, amint válaszolnak írásban feltett kérdésinkre, frissítjük cikkünket.


Képünk illusztráció.

Palotás Péter - Fotó: pixabay.com