Megtartotta első ülését a pécsi Magisztrátus

2019. február 08. péntek 14:18

Megtartotta első ülését a pécsi Magisztrátus

A Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Egyházmegye és a pécsi önkormányzat delegáltjainak részvételével pénteken megtartotta első ülését a közös célok elérését segítő testület, a városi kezdeményezésre létrejövő Magisztrátus. 

 

Mint az ismert, néhány hónappal ezelőtt döntött úgy a városvezetés kezdeményezésére nagy többséggel a városi közgyűlés, az egyetem és az egyházmegye, hogy elmélyítik kapcsolataikat. A testület feladata, hogy a fejlesztési stratégiák összehangolt tervezését segítse, a kölcsönös érdekekre figyelemmel lévő összehangolt munkát biztosítson.

Páva Zsolt (képünkön) polgármester a Magisztrátus első, február 8-án megtartott ülését követően emlékeztetett rá: a szervezetek együttesen érdekeltek a fejlődésben, a fejlesztési elképzelések összehangolásában, közös stratégiák megalkotásában.

Mint jelezte, nyilvánvaló, hogy a város és az egyetem rendelkezésére álló erőforrások integrált felhasználása, valamint a hazai és fejlesztési, kormányzati támogatásokhoz való hozzájutásban egymás céljainak ismerete, figyelembevétele és egyeztetése elengedhetetlen az eredményesség és a hatékonyság érdekében.

A Magisztrátus pénteki alakuló ülése teljes, tízfős létszámmal zajlott, azon minden delegált részt vett.

Mint azt Páva Zsolt elmondta, első ülésükön a felek döntöttek Magisztrátus munkarendjéről. Ennek megfelelően kéthavonta fognak ülésezni a delegáltak, s a közösen kialakított és elfogadott ajánlásokat eljuttatják a döntéshozást végző testületek - így például a városi közgyűlés, az egyetemi szenátus felé.

Pécs polgármestere kiemelte: már az első találkozón megerősítették a felek, hogy a Magisztrátus létrehozása szükséges volt, az várhatóan stratégiai kérdésekben gyümölcsöző eredményeket hoz majd.

A testület következő ülésén egyrészt a városban futó fejlesztéseket összefogó térkép kialakítása és elemzése kerül majd fókuszba, emellett a Pécs melletti repülőtér jövőjéről, hasznosításának előmozdításáról, fejlesztési lehetőségeiről tárgyalnak az érintettek.

Forrás: Pécs önkományzata