Megbukott a teszten, visszatapsolták a kivitelezőt, ismét szétbombázzák a Jókai utcát

2017. június 22. csütörtök 06:41

Megbukott a teszten, visszatapsolták a kivitelezőt, ismét szétbombázzák a Jókai utcát

Alig néhány hete, hogy a közlekedők ismét birtokba vehették a Jókai utcát, ám az öröm nem tartott sokáig, mivel újra kell aszfaltozni az utat, mert nem ment át a minőségellenőrző teszten - értesült a Pécsi Újság.hu

Megkérdeztük a Biokomot, mikor kezdődik az újabb kellemetlen zajokkal, porral és nem utolsó sorban dugókkal járó munkálatok, meddig használhatjuk még a Jókai utcát, s persze arra is kerestük a választ, hogy minderre miért van szükség.

Amint megtudtuk, az utcában a Tettye Forrásház cserélt vízvezetéket a közelmúltban, a cég alvállalkozója pedig azt vállalta, hogy az aszfaltot utána teljes egészében helyreállítja. Ez nyilvánvalóan feltűnt mindenkinek, aki a tavasszal járt a Jókai környékén.

Csakhogy kiderült, nem megfelelő minőségben végezték el, ezért a Biokom nem vette át a munkát. A Tettye utasította az aszfaltozó alvállalkozót, hogy saját költségén javítsa ki a hibákat és dolgozzon kiváló minőségben. Vagyis újból búcsút inthetünk a nyugodt Jókai utcának.

Azt egyelőre pontosan nem tudni, mikor kerül minderre sor. Azt megelőzően a Dischka Győző és a Zrínyi utcában is be kell fejezni a közmű-rekonstrukciót, ezek időpontja bizonytalan. Így a Jókai utca ismételt aszfaltozása várhatóan júliussal lesz esedékes.

Vermes Nikolett - Fotó: Dittrich Éva