Még várják az ajánlatokat a PécsMa.hu és a Pécsi Hírek kiadójáért

2019. július 04. csütörtök 21:30

Frissítve: 2019. július 04. csütörtök 21:36

Még várják az ajánlatokat a PécsMa.hu és a Pécsi Hírek kiadójáért

Július 29-ig tehetnek ajánlatot az érdeklődők a PécsMa.hu, a Pécsi Hírek és a Pécs TV-t működtető  Pécsi Kommunikációs Központ Kft. megvásárlására. A céget legkevesebb 18 millió 351 ezer forintért lehet felvásárolni.

 

Eladósorba került kft. a kiadója a PécsMa.hu-nak, a Pécsi Híreknek, s a cég működteti a Pécs TV-t is.

A Páva Zsolt, Pécs polgármestere által jegyzett, s már elfogadott előterjesztés szerint a szervezeti és strukturális átalakítások során elérhető hatékonyabb, gazdaságosabb működés elérése miatt javasolta a cég nyílt pályázat útján történő értékesítését.

Az eladásra meghirdetett kft. árbevétele elsősorban önkormányzati feladatellátásból adódott, ami az önkormányzati cégek kommunikáció és marketing tevékenységének összehangolásából a nyilvánosság biztosítására vonatkozó feladatok ellátásából, valamint a Pécs imázsának kialakítása érdekében végzett tevékenységből származott.

A feladatok elvégzéséhez az önkormányzat jelentős összegű támogatást biztosított.

A bevétel másik része a vállalkozói területen végzett reklám- marketing- és kommunikációs tevékenységből származott.

A város a cégnek 2017-ben 200 millió forint támogatást adott, ami tavaly 140 millióra csökkent.

A kft. forgalmi értékét a független könyvvizsgáló szakvéleményében 18.351.000 forintban állapította meg, ez egyben a legkisebb megajánlható vételár.

A július 29-ig beadható ajánlatok elbírálásakor a megajánlott vételár mellett a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. által működtetett médiatartalom-szolgáltatók üzemeltetési koncepcióját, gazdaságos hasznosításának módját, annak szakmai és jogi előkészítettségét, és az üzleti terv szakmai és pénzügyi megalapozottságát is figyelembe veszik.

A leendő vevőnek vállalnia kell többek között, hogy legalább 2020. június 30-ig a jelenlegi formában és tartalommal működteti és üzemelteti a médiaszolgáltatásokat (print, online, Pécs TV), valamint végzi a reklám és marketingtevékenységet.



M. B.