Mefedront, füvet árult, lecsukatta a bíróság

2019. január 30. szerda 19:00

Mefedront, füvet árult, lecsukatta a bíróság

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2017. év végétől kezdődően kábító hatású, morzsalékos növényi törmeléket, majd 2018 nyarától kezdődően fehér színű, mefedron hatóanyagtartalmú, kristályos állagú anyagot is vásárolt ismeretlen személyektől. 

A gyanúsított a megvásárolt körülbelül 2-3 cigarettába elegendő növényi törmelékeket adagonként 500 forintért, míg a mefedron hatóanyag tartalmú fehér kristályos állagú, 1 gramm mennyiséget meg nem haladó adagokat 2-3.000 forintért értékesítette több alkalommal ismerősei részére.

 

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára és a gyanúsított büntetett előéletére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná.

A végzés ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék