Letöltendő börtönre ítélték a betépve karambolozó, mentősre támadó mohácsi férfit

2019. február 27. szerda 08:27

Letöltendő börtönre ítélték a betépve karambolozó, mentősre támadó mohácsi férfit

A Mohácsi Járásbíróság a kedden megtartott előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, bódult állapotban elkövetett járművezetés és testi sértés miatt - halmazati büntetésül - három év börtönre, négy év közúti járművezetéstől és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. május 6-án délután a vádlott férfi többféle kábítószert fogyasztott, melyek a vezetési képességét hátrányosan befolyásolták.

Ezt követően a vádlott az esti órákban, a kábítószerek hatása alatt közlekedett egy általa vezetett személygépkocsival Mohács belterületén, amikor nekiütközött egy előtte haladó autónak, amely az ütközés következtében egy parkoló gépjárműnek is nekiment. Az ütközés következtében a vádlott gépkocsija előtt haladó gépjárműben utazó két személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott ezt követően továbbhaladt a személygépkocsijával, majd egy harmadik gépkocsinak, azt követően egy családi ház vaskapujának ütközött, mely megrongálódott. A vádlotti gépjármű ezt követően megállt. A vádlottat a gépkocsijából a helyszínre érkező tűzoltók emelték ki.

Ezután az Országos Mentőszolgálat mentőápolói megkezdték a vádlott ellátását, ennek során a vádlott az őt ellátó mentőtisztet egy alkalommal a bal halántékán megütötte, amitől a sértett a földre rogyott, szemüvege is megrongálódott. A sértett többször próbált lábra állni, de nem sikerült neki, mentőhelikopter szállította a pécsi sebészeti klinikára.

A vádlott a történtek után a mentőkocsi mögé menekült, ahol szintén agresszív magatartást tanúsított, végül az intézkedő rendőrök megbilincselték.

A sértett a bántalmazás következtében végül könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, eltörött szemüvege miatt 35.000 forint kára keletkezett. A sértett mentőtisztként közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője három munkanap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: police.hu (archív)