Letartóztatta a bíróság a pécsi táskarablókat

2019. március 21. csütörtök 15:02

Letartóztatta a bíróság a pécsi táskarablókat

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön rablás bűntette miatt elrendelte egy fiatal pár előzetes letartóztatását, akik elrabolták egy nő táskáját a pécsi belvárosban. 

 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak február 23. napján 4 óra 10 perc körüli időpontban Pécs belvárosában sétáltak, amikor meglátták a maguk előtt haladó sértettet.

A sértett a táskáját vállán átvetve viselte. A női gyanúsított gyors léptekkel a sértett után indult és intett a társának, hogy kövesse őt.

A gyanúsított, amikor a sértetthez ért őt lendületből megrúgta, vállánál megragadta, majd a földre rántotta és táskáját letépte róla. A gyanúsítottak miután megszerezték a sértett táskáját, együtt elfutottak, a táska tartalmát közösen megvizsgálták, az abban található 6000,- forint készpénzt kivették, majd a táskát egy pécsi ház udvarába dobták.

A sértettnek az esés következtében sérülése nem keletkezett.

 

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsítottak büntetett előéletére és életmódjára is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak - szabadlábon hagyásuk esetén - megszöknének, elrejtőznének, az eljárási cselekményeknél jelenlétük nem lenne biztosítható, továbbá újabb bűncselekményt követnének el.

A végzés nem végleges, mivel egyikük védője bűnügyi felügyelet és óvadék elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, míg a másik gyanúsított védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék