Lehet hobbi vagy egy új szakma is: irány a barista tanfolyam

2020. február 21. péntek 08:43

Lehet hobbi vagy egy új szakma is: irány a barista tanfolyam

Vendéglátós karrierre vágysz? Több lábon állnál, izgalmas szakmát tanulnál? Vagy egész egyszerűen csak imádod a kávét, és szeretnéd profi módon elkészíteni? Az összes kérdésre jó válasz lehet egy barista tanfolyam.

 

 

Hobbi vagy egy új szakma?

 

Többféle szintű képzés létezik: rövidebbek-hosszabbak, inkább hobbi szinten alkalmazható (de komoly) tudást adó, vagy barista-karriert ténylegesen megalapozó tanfolyamok. A hobbi barista tanfolyam akkor tökéletes, ha érdekel a kávékészítés tudománya. Itt egy mozgalmas napon belekóstolhatsz a barista szakma főbb területeibe, csiszolgathatod a saját technikádat, elkészítheted az első latte artodat.

A 4 napos barista tanfolyam pedig már egy hivatást megalapozó, intenzív képzés. Egy jó barista tudásának alapját a kávé mint növény beható ismerete alkotja, innen indul az oktatás, majd mindegyik nap más van a középpontban. Az elméleti alapok után jöhet az espresso elkészítése, a tejes kávéitalok receptje, a tejgőzölés és a latte art technikája, majd a filteres kávék... És persze a vendéglátós, gyakorlati praktikák sem maradnak ki a sorból, hogy a felszolgálásra is felkészüljenek a résztvevők. Ezt a sokoldalú oktatást profi barista szakember tartja, így a 4 nap megfelelő alapot biztosít a baristaként való munkába álláshoz.

 

Rengeteg féle képzés közül lehet válogatni: mire kell figyelni?

Az oktatóterem felszereltsége kulcskérdés: kiábrándító, ha a képzési idő arra megy el, hogy a tanulók a sorukra várnak a kávégépnél. Az eszközök minősége sem mindegy, hiszen az a legpraktikusabb, ha a gyakorlás során is azokon a korszerű felszereléseken gyakorolhatnak a résztvevők, amelyekkel majd a munka során is találkoznak. Ugyanezért fontos, hogy ne nagycsoportban történjen a foglalkozás: a kiscsoportos képzéseken biztos, hogy az oktató részéről kellő figyelem jut mindenkire.

A munkába álláshoz szükséges, megbízható tudás csak kellő mennyiségű gyakorlással alapozható meg, ezért Budapesten, a Barista Centernél minden tanuló számára saját, minőségi eszközöket biztosítanak. Modern eszközpark és La Marzocco kávégépek várják a 4-6 fős csoportokban tanulni vágyókat. A képzés díjában minden kapcsolódó költség benne van: fedezi a felhasznált alapanyagokat, az eszközhasználatot, a vizsga díját, nem csak magát az oktatást.

A lehetőségek tárháza végtelen: a tanfolyam ajándékba is adható, jó alkalom egy izgalmas csapatépítésre vagy tökéletes lehetőség, ha kibővítenéd a vendéglátós szaktudásodat a profi kávékészítéssel.

 

(X)