Lecsukták a volt élettársát és gyermekét Pécsről elrabló férfit

2019. március 21. csütörtök 12:01

Lecsukták a volt élettársát és gyermekét Pécsről elrabló férfit

A Pécsi Járásbíróság  egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki elrabolta Pécsről volt élettársát és a kislányukat.  

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított testvérével és sógorával azért utazott Pécsre, hogy volt élettársát akár erőszakkal is rávegye, hogy a kapcsolatukból született 2,5 fél éves lányukkal együtt költözzön vissza volt közös otthonukba.

2019. március 18-án társaival Pécsett várakozott az ott rokonlátogatóban lévő volt élettársára, annak jelenlegi élettársára és velük lévő gyermekére.

Amikor az előbbi három személy elhagyta a látogatott házat, a gyanúsított rokonai a gyermekét karjában tartó nőt megragadták és belökték társuk ott várakozó autója hátsó ülésére, majd a gyanúsított testvére beült mellé, hogy megakadályozza a távozásban.

Eközben a gyanúsított a nő jelenlegi élettársára támadt, őt több ízben ököllel arcul ütötte, majd a földre került sértettet többször megrúgta. Ennek következtében a sértett orrcsontja eltört, amely 8 napon túl gyógyuló sérülés.

 

Szigetváron a gépkocsit rendőri intézkedés alá vonták.

Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné a volt élettársa megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával, ezért a bíróság indokoltnak és szükségesnek tartotta a letartóztatása elrendelését.

A végzés ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

MTI