Lecsukatta a bíróság a siklósi orvvadászt

2019. március 04. hétfő 09:30

Lecsukatta a bíróság a siklósi orvvadászt

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy siklósi férfi letartóztatását egy hónapra, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel-visszaélés bűntette, lopás bűntette, lopás vétsége, orvvadászat bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi a 2015 és 2017 közötti időszakban a fővárosban különböző fegyvereket vásárolt, melyeket engedély nélkül magánál tartott.

2015 és 2017 között illegálisan vad elejtésére irányuló tevékenységet végzett Siklós területén, mellyel több, mint kétmillió forint kárt okozott.

2015. előtt megkérte villanyszerelő ismerősét, hogy a tartózkodási helyén lévő áramhálózatot alakítsa át úgy, hogy az általa használt elektromos berendezések által használt áramot ne lehessen mérni, így a szolgáltatónak több mint 50.000 forint kár okozott.

A gyanúsított 2019. február 27-ét megelőzően a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanon kannabisz növényt termesztett, melyből két alkalommal értékesített is más személynek. A gyanúsított lakóhelyén tartott házkutatás során több lőfegyvert, lőszert, kábítószer gyanús zöld növényi törmeléket, sodort cigarettát foglaltak le.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén - figyelemmel a gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú, súlyosan büntetendő bűncselekményekre - megszökne, elrejtőzne, az ügyben kihallgatni kívánt további személyeket igyekezne befolyásolni, megfélemlíteni, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság döntését, így az végleges.

 

MTI