Lecsukatott a bíróság egy pécsi drogkereskedőt

2019. február 01. péntek 14:00

Lecsukatott a bíróság egy pécsi drogkereskedőt

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy fiatal pécsi férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a 2019. január 29-én, a gyanúsított lakásában tartott házkutatás során, a nyomozó hatóság több mint egy kilogramm zöld növényi származékot, rózsaszínű tablettákat, készpénzt, mobiltelefonokat és mérleget foglalt le.

A gyanúsítottal szemben korábban kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt volt folyamatban eljárás.

A gyanúsításban szereplő súlyos bűncselekményre figyelemmel, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközöket semmisítene meg, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész és a gyanúsított a bíróság határozatát tudomásul vette. A gyanúsított védője a letartóztatás tárgyában tartott ülésen nem vett részt, így neki három napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére.

A végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék