Lecserélte kocsija rendszámát, aztán karambolozott Harkányban

2020. augusztus 01. szombat 10:44

Lecserélte kocsija rendszámát, aztán karambolozott Harkányban

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki kicserélte a járműve rendszámát, majd balesetet okozott Harkányban. 

 

 

Egyedi azonosító jel meghamisításának elkövetése miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 49 éves túronyi férfi ellen. A férfi  június 14-én a kora esti órákban Harkányban nekiütközött egy parkoló autónak, majd az adatait egy üzenetben otthagyta a szélvédőn.

Amikor az összetört autó tulajdonosa visszaért a járművéhez, a szemtanúk tájékoztatták arról, hogy milyen típusú autóval mentek neki a kocsijának.

Ezután a nő felhívta a megadott telefonszámon a feltételezett okozót, aki ekkor már letagadta a baleset okozását. A sértett ezután a rendőrségre ment, és bejelentette az esetet. A rendőrök ellenőrizték a megadott rendszámot, amelyről kiderült, hogy sem típusában, sem színében nem egyezik a nő által elmondottakkal.

A rendőrök felkeresték az okozó jármű tulajdonosát, aki elmondta, hogy az általa megadott rendszámot egy másik autóról szerelte át. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, a felelősségét a baleset okozásáért is elismerte.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: BMRFK