Lakatos Tamás vehette át Pécs sportos elismerését, az Abay Nemes Oszkár-díjat

2019. február 06. szerda 18:51

Lakatos Tamás vehette át Pécs sportos elismerését, az Abay Nemes Oszkár-díjat

Lakatos Tamás részére a gyorskorcsolya sport szakmai irányításában elért példa nélküli sikereinek, sportolói közösségformálása, valamint a korcsolya sport népszerűsítése és fejlődése céljából végzett elkötelezett munkájának elismeréséül az Abay Nemes Oszkár-díj kitüntetést adományozta a város közgyűlése. A díjat szerdán adta át Páva Zsolt polgármester és Lovász István, Pécs jegyzője. 

 

 

A Pécsi Nonprofit Sport Zrt. szervezetében a Lakatos Tamás szakmai vezetése alatt működő Korcsolyázó Sport Egyesület küldetése a jégkorcsolya sport oktatása, népszerűsítése, a rövidpályás gyorskorcsolya versenysportra rávezető gyakorlatokkal az erőnlét megalapozása, az általános fizikai kondíció erősítése, a korcsolya sport megszerettetése, az utánpótlás nevelése.

A 2018-ban dél-koreában megrendezett XXIII. téli olimpiai játékok rövidpályás gyorskorcsolya, ötezer méteres férfi négyes váltóversenyén a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor összetételű csapat minden várakozást felülmúló időteljesítménye sporttörténelmi sikert jelentett a magyar sport és Pécs életében.

Lakatos Tamás szakosztályvezető mesteredző a Magyarország első téli olimpiai aranyérmét megnyert junior gyorskorcsolya csapat két pécsi tagjának, Burján Csaba és Knoch Viktor szakmai felkészítője.

Forrás: Pécs önkományzata