Kommandósok csaptak le orvvadászokra Baranyában, drog is előkerült - Videó!

2019. február 28. csütörtök 17:26

Kommandósok csaptak le orvvadászokra Baranyában, drog is előkerült - Videó!

Orvvadászat, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, lopás és kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítják a szerdán elfogott két férfit a siklósi rendőrök. 

 

 

A Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével 2019. február 27-én 5 órakor Siklós külterületén fogtak el egy 47 éves férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott vadászlőfegyver van a birtokában.

A rendőrök a férfi siklósi házában kutatást tartottak, ahol két engedély nélkül tartott vadászlőfegyvert, valamint 354 darab hozzájuk tartozó éles lőszert, egy gáz-riasztó fegyvert, illetve összesen bruttó 755 gramm kábítószergyanús növényi származékot, készpénzt és kábítószerrel szennyezett tárgyakat foglaltak le.



Kiderült, hogy a férfi társával - egy 56 éves siklósi férfival - 2015 januárja és 2017 júliusa között Siklós külterületén több alkalommal illegálisan ejtett el vadakat, amelyeket ezt követően otthonába szállított, és feldolgozott.

A rendőrök a helyszínen azt is megállapították, hogy az ingatlanban a villamos áramot szabálytalanul, a mérőóra megkerülésével kötötték be, így jogosulatlanul vételezték az áramot.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 47 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették, ellene többrendbeli lopás, illetve orvvadászat, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, és kábítószer-kereskedelem, míg 56 éves társa ellen lopás, és orvvadászat bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK